Gladare igen...

Nu är de slut tjurat...=P Nu får resten av dagen bli en bra dag... De är bara 3.15 kvar, så de borde ju lyckas.
Blev på betydligt bättre humör när jag pratade lite med vännerna, fnissade åt Emmas kort från i lördags och fick lite glädjande nyheter..=) 
Fortfarande grymt förkyld, men ska ta en apelsin å mysa upp i soffan framför Prison Break nu... så ska jag nog få nog med kraft för att jobba några timmar i morgon också.. Då är de dagisfröken som gäller! =)

De är sååå spännade!! Hur ska de gå för dem! Hoppas bara att hans tjej lever och att de var någon annan som blev av med huvudet.. Hoppas!

Kramar!!


typiskt dålig dag...

Ni som inte står ut med gnäll, just idag borde ni inte läsa min blogg...

När de var tid att gå upp i morse var de alldeles grått och tråkigt utanför fönstret (hade lämnat persienen uppe för att solen skulle kunna väcka mig, men icke..) dessutom var jag så trött så jag bara ville somna om..  men så funkar de ju tyvärr inte, så de blev till att masa sig upp...
Städningen gick ganska smärtfritt och så var jag fröken i typ en halvtimme, å de var inte heller så farligt.. Fick trösta en stackars pojke som hade slagit huvudet i asfalten och putta på lite gungor..
Så när jag kom hem fick jag spola av utemöblerna, mamma tro att de redan har blivit sommar... =P Men men, de tål kanske lite snö också...
Sen började allt gå emot mig.. Satte mig vid datorn för att äntligen jobba lite med mina naturfotouppgifter, tänkte börja med att göra det sista på bildspelet...
Allt var svart!! h****** J**** skit! Låten fanns med i bakgrunden och panoreringarna och övergångarna låg kvar, men varenda bild var svart... Suck!! Jaha.. bara att börja om från början igen då... Började fippla ihop ett nytt, men nu hade ju all insperation försvunnit..
Så kom jag på att jag kanske borde ta en titt på ansökan som är kvar, å tur var väl de! Visade sig att jag hade tagit fel på sista dag... DÄM!! De blev till att börja leta fram papper att kopiera igen... Om nu skrivaren inte hade pajjat!
Tekniska prylar alltså! Jag är inte vän med dem...!
Just ja! Jag höll på att glömma de mest irriterande! Skulle deklarera idag.. å räkna av reseavdragen.. så kommer jag inte upp i den där summan man ska, så jag får inte göra några avdrag...=/ Restskatt på över 2000:- Roligt roligt roligt....

Nåja.. som ni hör är de inte nå stora katastrofer som har förstört min dag.. Men ni vet den där känslan...

Fast de börjar kännas bättre nu, efter att ha pratat med massa goda vänner på msn... De är tur man har dem!! =D

Kramas!!!!

En natt i Mora

Jag skulle åka hem tidigt igår.. Jag var nog i säng halv fyra... Dåligt Jojo, dåligt!
Men vem har sagt att man ska prioritera hälsan först? Tror de är ganska nyttigt för häsan att ha roligt också.. iallafall på sikt *snörvel* =P

Först av allt åt vi tacos hemma hos Emma och Tobias. Mumms!
När alla hade ätit tittade vi på Mora i körslaget och spelade Twister innan vi åkte ner till Lilla. De var så mycket fina bilar i rörelse! Kändes nästan som om de var sommar; en skapligt varm, halvmörk kväll med muller och fina lysen *myser* =)
De var ganska dåligt med folk på krogen fast de var löningshelg, men vi kom kanske lite tidigt också.. Jag fattar inte var alla mäniskor man aldrig har sett förr kommer ifrån.. Mora är ju inte så stort...=P 

En riktigt rolig kväll! Kan inte ladda upp nå bilder tyvärr, men Emmas kamera gick varm, så jag rekomenderar att besöka henne! =)

Om jag dricker massa te kanske jag kan gå på buggen ikväll... *går och startar tekokaren*

Kram kram!!
 


Jag har varit snygg och intressant två gånger, ena gången var jag stelfrusen, blöt om fötterna och hade försökt gräva lös en bil, andra gången var jag förkyld och bara uppklädd för en middag i goda vänners lag... Jag ska hitta sambandet och köra stenhårt på de! =) Fast de kanske inte är jag.. de kanske är någon specielll öl... humm..  humm... jag ska komma på det, kan vara ett vinnade koncept! =)
Ett decennium är för lång tid... Däm! Men de värmer...


Sommardäck!

Nu har jag å Pappa satt på sommardäcken på lillen...=) Bestämde mig för att inte cabba ner förens de var på, för att inte vara allt för ivrig, men nu finns det inga hinder längre! (skulle vara förkylningen då.. men de är ju inte strålande sol idag ändå, så de kanske hinner gå över...)

Anna och Per åker till Turkiet på måndag för att sedan tågluffa upp till Sverige igen.. jag är inte alls avundsjuk...=P Shit va härligt! Men vad är väl en resa i Europa när man kan vara hemma och jobba... Bara en månad städning kvar nu! Tror de kommer gå lite lättare med mopppandet när man vet att man inte ska göra om det om å om å om å om igen i all framtid...=)

Ikväll blir de middag med vänner...=)
Ska nog ringa Lisa först å se vad som händer där uppe i staden..

Trevlig helg på er!!

Kramar!!

Opsi..

Ops, la visst till mig själv som kontakt... Å vet inte hur man får bort mig.. Internet är farcinerande..
Nä ni, nu sova!

Fullspäckad helg

Sitter här och försöker ta igen mig efter helgen med en kopp te...=) Borde man inte vara utvilad när de är dax för måndag igen? *ont i halsen*

I fredags åkte vi till Leksand för att dansa... Måste ju träna lite nu när vi har gått både bugg och foxtrott kurs. Tyvärr låg medelåldern lite väl högt, men de var väl väntat.. Dansade med en jätterolig gubbe som var säkert runt 70, snacka om krutgubbe! =)
Tidningen haffade oss när vi kom innanför dörren för en intervju, uvan! Men mina vänner är ju inge blyga, så man får väl bara le och se glad ut... Sen hade vi en kamera efter oss på dansgolvet:
http://tv.daltid.se/player.php?cs=daltid.css&lan=swe&pl=qt&ch=00021&id=3327
Efter att ha avrundat kvällen med en välförtjänt hamburgare åkte vi hem för att sova lite innan jag skulle åka tillbaka igen, för att jobba...

Var placerad i resturangen på 50-tals kvällen, 500 matgäster och 30 000 i EN av kassorna säger väl lite om hur mycket vi hade att göra.. Lite stressigt eftersom sittningarna gick in i varandra och vi hade ett ganska bråkigt bord som gjorde att vi hamnade lite efter men de gick nog ganska bra, fick bra med dricks iallafall, å de brukar vara ett gott tecken...=P När alla hade fått i sig maten fick jag ta en liten paus (med jordgubbar, glass och grädde..=9) för att jag skulle ladda om och orka ta hand om resturangbaren resten av kvällen. Jag hade ca 7 gäster, så de var riktigt riktigt jobbigt...=P Brolle avslutade kvällen med att sjunga Elvis låtar.. Riktigt bra!
Var hemma vid kvart över tre, och då fick jag ju lov att äta lite chips, så de blev läggdax vid fyra... inte bra...

Vaknade tio i morse och beslutade mig för att gå upp när jag såg att solen sken.. Härligt! =)
Jag och lillasyster tog en tur till Agnmyren och knäppte kort på grodorna..

sen åkte jag in till Mora och åt pizza på Kajen i solen med Emma.. Jag tror de är nyttigt att ha picknick ibland..=) När vi hade ätit upp åkte vi på ljusparty en sväng, märklig tillställning.. innan vi åkte på buggen. Shit va jag har dålig kondition, helt slut! Men de är roligt ändå...=)
Nu är de kvällen, tro om man kanske ska ta en titt i kalendern innan man går och lägger sig, så man vet vad som händer i veckan..

Kramar!!

Attans, jag har ju ätit upp halstabletterna...=/


Bilar man behöver...=)

Jag och Emma var till Rättvik igår för att besikta hennes bil, och på vägen hem pratade vi om vad man skulle vilja ha för bilar.. Om man var rik.. När man blir rik! =)
De här kom jag fram till:
Först måste man ju ha en bil som man kan åka till jobbet i och ha vid vardagliga tillfällen.. då ska jag ha en sån här:

Jo, den är superfin å säkert jättenice att köra! =)

Sen måste man ju ha en bil att glida i på CCW och dyl.. Då ska jag ha en sån här:

Fint fint!

Så ska det ju vara en bil man kan åka när man ska vara lite extra cool.. en att glassa runt i liksom... Då tänker jag mig nått i den här stilen:


Då kan man ju tro att man klarar sig, men som Emma sa, man måste ju ha en att åka i när man ska ut i skogen, på grusvägar.. Då vill man ju inte ha någon av fin bilarna.. frågan är vad de ska vara för sort... humm.. Det får funderas lite på...
Men tillsvidare får man väl hålla till godo med en.. De är ju inge större fel på en Ford Escort cab heller.. Kanske några mindre på just min.. men den är ganska trevlig ändå...=)


Sen är de bara att vänta på att man ska bli rik då!

Kramar!!


Sommarshema och trolldeg...

Vårdag idag!! =D (Övervägde om taket skulle av, men bestämmde mig för att vänta tills det blir lite lite varmare...)

Hur gott kan det vara med trolldeg egentligen?
En pojke på dagis gick och smaskade på en bit knallgrön trolldeg när han kom in för att prata med mig, så jag frågade honom;
- Äter du degen?
- Ja!
- Men de är väl inge gott?!
- Vill du smaka?!
- Ööö... nej tack..  =P
Trodde att jag hade fått honom på andra tankar med min förklaring av hur många bakterier det kunde vara i den där degklumpen, eftersom han slängde bort sin mummsbit.. Men bara några minuter senare plockade han upp en bit från golvet, (som förmodligen hade kommit till det  rummet via någons strumpor) och stoppade den direkt in i munnen... Yäki!! =P
Antingen är det väldigt gott med grön trolldeg, eller så har han saltbrist...

Har hunnit med en riktiigt rolig fika mellan mina två jobb idag! =) Get var hemma i Mora en sväng, så det var fika med henne, Emma och Emma.. riktigt riktigt skoj! Går inte att neka till att jag har några riktigt knäppa vänner, men dom är härliga! =)

Efter en kycklingmacka, ett glas varm oboj med vispgrädde (=9) å massa skratt, var det dax att hoppa i röda skjortan med den gröna "halsduken" och jobba några timmar till.. var ett tag sen sist nu, men det hade inte förändrats särskilt mycket, så de gick bra ändå...=P
En av stammisgubbarna sa till mig idag när han hade handlat;
- Dig blir man glad av! Du ser alltid så glad ut, och då blir jag också glad...
Jag blev ännu gladare när han sa så...=) Härligt att man kan göra någon glad med bara ett leende och ett hej! När jag känner mig nere ska jag tänka på att jag iallafall förgyller en gammal gubbes dagar ibland...=)

Fick pappren av chefen så jag kan lägga mitt sommarshema.. Känns lite konstigt att kunna bestämma sjäv hur mycket och när jag kan eller vill jobba, och att dessutom veta hur de kommande månaderna kommer att se ut när de gäller jobb.. En ny erfarenhet...=P Hmm.. de blir nog svårt, att hejda sig från att ta på sig för mycket och när man har lyckats med det, att inte tänka allt för mycket på hur skönt det skulle vara att vara ledig och inte ta bort för mycket...
Känner för att börja pyssla med det med en gång, men måste nog sova.. de är ju tyvärr inte sommar än...

Imorgon ska vi åka till Rättvik och besikta Emmas bil, så får vi väl se om de blir nå bugg sen...=P

Kramar!!!


Vår! =D

Dagen började väldigt mulen och dimmig, men nu på kvällen när solen kom fram känns de verkligen att det börjar bli vår... Härligt! =) Såg förresten årets första dritbljomer och en ensam lite tussilago... Snart sommar.. Snart! =)
I sommar ska jag dessutom sluta mitt städjobb... Har äntligen gjort slag i saken! Känns riktigt bra faktiskt, även om jag inte kommer in på någon skola så måste ju livet gå vidare.. orkar inte hålla på med något som känns så meningslöst längre. Extra drygt nu på våren innan de har sopat vägarna.. Massa massa grus, å blött som gör att de blir som gegga på golven.. Men bara några veckor till nu...=) Å sen är det sommar!

Tänk; sol, värme, bad, cab...

Foxtrot-kurs

Den här helgen ägnar jag åt dans... Började foxtrot kursen imorse kl 10 och slutade 16, samma sak imorgon och då är det dessutom en och en halv timmes bugg senare..  Inge slappa i soffan här inte.. =P

Var lite tveksam till foxtroten först och lite nervös imorse...
Dansa är ju inte riktigt min grej, även om jag tycker att pardans är riktigt skoj, men eftersom jag har i princip noll taktkänsla så är jag inte speciellt duktig...
Det visade det sig att foxtrot går ut på att man skulle kramas, inte behövde tänka på takten, eftersom det man bara ska följa killen, och dessutom lyssna på lugna låtar, typ rockballader.. Känns som jag kan klara av det...=) Och det gick riktigt bra, känndes det som iallafall... Å när något går bra är de ju roligt!
Jag fick tillochmed beröm av läraren, han sa att jag var riktigt duktig och att det var roligt att danska med mig...=) Jag är ju som sagt inte van vid att vara duktig på att dansa, så det var riktigt skoj att höra! Häftigt! =)

Får väl se hur det går imorgon, då skulle vi lära oss de svåra sakerna... Men det svåraste lär ju vara för killen, så man kanske inte behöver vara orolig.. Om ni får chans att gå foxtrot kurs för Odd Vesterli (tror han hette så...) så rekomenderar jag det verkligen!

Det är 27 grader här inne idag... De är sjukt varm!!
På Kreta är det 24 just nu, utomhus.. Där finns det ett stor medelhav och pooler att svalka sig i.. Sista minuten någon?

Hmm... dax att sov snart kanske, så man orkar dansa en heldag till...

Kramar på er!!

Griniga och glada gubbar

Jag hejjade tappert på Leksand igår och se hur de gick, men ni som skulle hejja på Mora, vad gjorde ni?
Ash, skit de samma då, jorden går ju inte under för det...

Stod uppe i en bar på Ejendals, mer folk än jag hade väntat mig faktiskt, men ändå skapligt lungt, så man hade tid att prata lite mer med folket än vanligt.. Helt otroligt hur olika folk kan vara... 
Det kom fram en gubbe innan prioden var slut och ville köpa öl, och eftersom vi inte får sälja något förens de är paus sa jag snällt åt honom att han fick vänta lite. 
- Jaha, har ni ändrat er igen? I förra pausen var det ju så att man fick köpa fem minuter innan..
- Jo, så är det nu också, men det är inte än.. Just då kommer Patrik in och säger att vi kan börja servera så jag tittar glatt på gubben igen och frågar vad han vill ha..
- Du får säga åt din informatör (eller vad han nu använde för fint ord) att han får ha lite bättre koll! Förra gången var var det bara 2,5 minut kvar när ni började sälja.. Svarar han väldigt snäsigt
- Men så noga kan det ju inte vara... svara jag glatt, man får ju inte bli sur på kunderna 
- Pff.. finns de regler så finns de ju regler! 
Jäkla griniga gubbe! Hur brottom kan det vara med att få ut en flaska öl, om man dessutom redan har satt i sig några?! Två och en halv minut! Är de något att bli upprörd över, är det något att ens diskutera?! 
Ojojoj....
Så var de två andra gubbar så var mycket trevligare.. Vi gav dem varsin öl och sen sa de
- Ni är så duktiga som jobbar här!
- Tack.. vi gör vårat bästa iallafall.. =) 
- Ja, mer än ert bästa! Jag hade inte klarat mig där bakom disken en minut ens.. 

Ja, ibland blir jobbet uppskattat och ibland inte... Men lika glad ska man försöka vara ändå... 

Kramar! 


Arbetskläder..

Önskar mig verkligen en strykfri skjorta, eller heter de skrynkelfri? En sån man slipper stryka iallafall! Jag försöker å försöker.. men jag kan verkligen inte...=/ Drygt är de också.. Borde nog ägna mig åt något jobb där man inte behöver ha en nystrykt skjorta varje dag. Eller så får man bli så högt uppsatt så någon annan stryker åt en.. hmmm.. bra tanke..=)

Dax att dra sig mot Leksand snart... Å idag ska vi hejja på så att de vinner! (Bara för att det är bra för Mora, men de ska man inte prata högt om när man är inne i fiendens läger...) Skulle gissa att det inte är särskilt mycket folk en dag som denna.. Elitseriedrömmen krossad och en dag inne i veckan så de kan inte dricka så mycket öl som de vill... Men men, hoppas de blir lite att göra iallafall å att de har vett att vinna...

KramKram!!


Kväll igen då...

Jahapp, då har man gjort något vettigt idag också då... Tsss...

Men imorgon blir de lite jobb på Ejendals iallafall..

Ska bli skönt att få sova lite..
Natti natti!!

Sista minuten..

Idag har jag lyckats få iväg två skolansökningar.. Helt otroligt! =P De ska vara framme hos skolorna senast fredag, så det är den klassiska sista minuten som har räddat mig igen.. Bara hoppas att postbilen inte kör i diket eller nått..
Ligger en till ansökan här hemma som inte kom iväg. Visade sig att de skulle ha ett passfoto och ett personbevis som inte var allt för gammalt. Inget jag har liggade hemma direkt... Men men, då var de inte meningen, om det hade varit det så hade jag läst på lite bättre...=P Så är det en skola till kvar att söka, men de vill inte ha papperna förens senast någon gång i Maj, så de kan ju vänta lite till...=P
Nu ska jag börja snickra på plan B, vad ska man göra om man inte kommer in på någon av skolorna? Måste ju tänka så för att inte helt plötsligt vara kvar här ett år till...
Jag älskar visserligen att bo här, det är tryggt, bekvämt och nära till familjen, släkten och en del av vännerna. Ändå känner jag att jag vill göra något vettigt, är ganska utless på att bara gå och ströjobba överallt... Frågan är bara vad?! Om  man inte känner något kall, är det inte dax då? eller är man bara lat? =P

Blev gnaska ledsen häromdagen när det visade sig att DVDskivan men alla mina senaste bilder har gått sönder, flera 100bilder från de snaste ett och ett halva året...=( Verkligen alla också.. Jag har nästan alltid kameran med mig när jag gör något, så de har blivit en del skoj... Känner någon ett datageni som kanske kan rädda dem åt mig skulle jag bli superglad! De har blivit något fel när datorn skulle stänga skivan.. Så kaske kanske finns de hopp?!
Vilken enorm tur att jag har sparat mina bästa naturbilder till den här datorn så jag hade något att använda i mina ansökningar....


Nä, nu ska jag logga in på gamla datorn å hämta lite musik å dyl som ligger kvar där...

Kramar!!




Shopping dag!


Idag har det varit shopping med familjen i Valbo.. Ovanligt mycket shopping faktiskt, annars brukar jag bara gå in i affärerna och titta och komma hem med, möjligen en påse godis.. men idag har jag handlat 7 grejer tror jag.. Var av bara två, möjligen tre, är presenter... Så jag har alltså köpt fyra saker till mig själv! Då är de roliga affärer att gå i! =) Fast de blev inga skor, det som skulle behövas mest.. men men.. de är snart sommar.. då kan man gå barfota...=D
Visst är det väl roligast att köpa presenter till andra? När man strosar runt lite på måfå å så hittar man det där perfekta... de är så roligt! Då kan man knappt vänta tills det är dax att ge bort det...=)

Igår jobbade jag på Ejendals igen.. Vad synd att dom förlorade..=P nej då, jag ska vara lojal mot dem jag jobbar för..=) Det var ca 165 pers uppe där jag jobbade som skulle äta innan matchen.. de hade beställt pytti i panna.. Vem går ut på resturang för att äta middag och beställer pytt i panna?! Vilka tokar! =P Fast de verkade gilla det så..
Åh, jag var också på resturang idag, fast jag fick något mycket godare! Fläskfilé Sovlakiki, halomi och apelsinjuise...=) Mmmm...=9

Ops.. nu kanske de är dax att sova.. Imorgon blir det bugg!

Har inte den här vecka gått väldigt snabbt?

RSS 2.0