Big Lake Run!

Imorgon är det en av sommarens hållpunkter, sista helgen i Juni; Big Lake run! Härligt! Hoppas att de blir fint väder! Fasen att Jon har kidnappat pontiacen hela vägen ner till Göteborg, annars hade vi kanske kunnat vara med och åka iår.. Skulle va om vi tar folkvagnen då.. men jag vet inte.. Känns lite osäkert.. Får väl putta min bil då.. men då blir de ju bara att titta på.. Ingen som har plats för två väldigt snälla små flickor i sin bil? Den får gärna vara fin och utan tak, men de är inget tvång...=)

Inser ni att den första av de tre sommarmånaderna har tagit slut nu? Bara två kvar..  NI passade väl på att utnyttja värmeböljan när den var (hmm.. var den före eller efter det där snöovädret? ) Tur att man har gjort ett dopp i Siljan iallafall.. om det inte skulle bli av något mer.. Jag älskar att bada! Och allra helst i sjön, där det inte bor maneter och sjöborrar, å där man kan få en kallsup utan att det bränner ända ner i magen.

Hoppas hoppas hoppas att vädret visar sig från sin bästa sida imorgon!

Konsum

Laddad med ett detaljerat fuskpapper gick jag upp för Konsum trappen för att ta mig ann mitt nya uppdrag.. Trodde väl inte så där jättemycket på att jag skulle klara det utan hjälp och när fusklappen dessutom skulle behöva sig en uppdatering visade det sig vara ganska så kört. Jag grejjade en del själv och en del fick min snälla kusin hjälpa mig med.. Man lär sig alltid av sina misstag, nästa gång kommer jag klara ännu mera själv, å gången där efter kanske jag grejjar de utan problem! =) Det blir så mycket roligare att jobba när man får lite ansvar, då känns det som man gör någon nytta. Man får visserligen lite mer press vilket gör dagen lite jobbigare, men det är det värt! =)
12 timmar idag.. jag borde sova!


Man träffar på så många konstiga mäniskor när man sitter i kassan. I morse kom det in en tant som skulle köpa lite små grejjer. Jag gör precis som vanligt och drar hennes medmera kort när  hon säger; "Kan du ta de på 300:-" "Självklart" Svarar jag och antar att hon ska betala med Medmera kortet. Jag ber henne slå sin kod, vilket hon gör, men datorn säger ifrån...
"Men vad nu då!" Säger hon och vi försöker en gång till.. å igen.. å igen..
"Hmm.. vi får nog göra så att du skriver på och då kan du inte ta ut något extra"
"Men varför då då! Jag har då aldrig behövt slå någon kod förr?!"
"hmm.. men du vill betala med kortet?!" (Observera att jag bara har fått hennes Medmera kort)
"Nej! Jag vill inte betala med det!" Säger hon då argt och sliter det ur händerna på mig...
"Men..? Ok, hur vill du betala då?
"Va?!"
"Ja, om du inte vill betala med Medmera kortet så måste jag ju ha något annat av dig..."
"Men kan inte betala med kortet!"
Näääähäää! De är inte det vi har märkt medan vi har dragit de gång på gång å du har slagit koden gång på gång... Gha!! Djupt andetag men mycket vänlig röst:
"Hur vill du betala då?"
"Men herregud! Jag vill ju betala med kort!" (hon ger mig fortfarande inget nytt kort)
Jag väntar tålmodigt och hon tittar irriterat på mig, som om hon väntar på att jag ska göra något;
"Men du, jag förstår bara inte hur du menar då..." vänlig men något förtvivlad
"Då går jag till henne istället syftar på andra kassörskan, jag har då alltid kunnat göra så här förr!"
jösses! Hur då!?!
"Ja.. gör de..." grymt uppgiven, men ganska lycklig över att jag lyckades hålla mig lugn hela tiden hör jag hur hon byter kassa å gnäller lite på att jag typ är dum i huvudet, samtidigt som hon ger den andra kassörskan sitt bankkort! Ursäkta, men den här gången var det kanske inte jag som var dum... eller?
 
Kunden har alltid rätt! Därför bråkade jag inte heller med tanten som tog med sig Aftonbladet till bänken för att läsa utan att betala, trotts att jag sagt åt henne att man inte gjorde så.. Inte heller blev jag arg när hon bad mig läsa en hel notis (i tidningen hon inte hade betalat) högt för henne, utan så mycket som ett tack...
Jag tycker mycket bättre om gubbarna som berättar om sina rödhåriga släktingar på Irland, eller de som ber mig välja egna lotto-nummer när de har missat några (jag hoppa han blir rik på mina chansningar =)) Eller de som säger att de blir så glada när de ser mig, för att jag är så glad.. Mer sånt å mindre gnäll! =) Annars trivs jag ganska så bra, även om jag längtar tillbaka till matångorna, kapsylerna och pizzakartongerna ibland...

Kramar!!


Som det ska vara! =)

Midsommar var härligt! =)
Få grejjer som man ser fram emot blir som man har tänkt sig, men midsommar är bra; fullt med mysiga traditioner men ändå massa plats för nya roliga saker! =)
Precis som det brukar vara plockade vi blommor, band kransar, tittade på när de kämpade med majstången och åt middag hemma hos släkten. Precis som vanligt for molenen runt ovanför oss och hotade med regn, och som vanligt var Sanna här!
Sen var det dax att rucka lite på traditionerna och åka in till Mora och hem till Emma där de sammlats en massa vänner.. Så ska det också vara på midsommar, massa folk tillsammans, några man känner, några okända och några man känner si så där... Hos Emma dansade vi runt deras lilla fina hemgjorda majstång. Hur kul som helst! Farcinerande att det kan vara så roligt att gå runt en pinne med blommor och sjunga...=) Sen blev det så klart jordgubbar med glass, (vad ska man annars efträtta på när de är midsommar? =)) innan vi flydde från myggen och kylan för att leka lite charader.. Helt underbara midsommar, från morgon till natten! Precis så vill jag ha det!

På midsommardagen sen sov vi riktigtigt länge, synd om Sannas Johannes som är bonde och van att gå upp tidigt tidigt...=) Men men, det var ju ändå midsommar dagen och lite sömn som behövdes ta igen...Ett tappert gäng försöker att få igång Solleröparken igen och hade styrt ihop till en allsång, självklart måste man dit! Vi laddade upp med campingstol, filt och allsångshäfte... Ska man göra något, ska man göra det ordentligt! =) Precis lagom roligt för en midsommar dag och extra roligt att Billy Opel var gäst...=)

Nu har allt besöket åkt hem och vardagen väntar på att infinna sig igen, men de gör inte så mycket, eftersom midsommaren blev så lyckad..=) Imorgon jobbar jag åtta till åtta... Jippy! Jag är laddad! =)

Kramar på er! Hoppas er midsommar var underbar den med!

Attans, missade ju blomman under kudden...

Midsommar dax! =)

Dagen har tillbringats i Konsum kassan, där jag har sålt massa massa mat till tanter som säker är hyperstressade över att hela familjen kommer hem till midsommar, å huset ska städas och massa mat ska lagas å gräset ska klippas å... stackars stackars tanter...
Shit va folk äter mat till midsommar! Kundvagn efter kundvagn proppfylld till bredden...  visst att de kommer massa folk på besök, men då måste de ju sälja sämre på andra ställen i Sverige, därifrån alla åker, eller?
Mitt i all rusning går mitten rullbandet söder.. Jippie! jag älskar massa extra jobb! De är ju ingen vits att göra någor om det inte är en utmaning...=P
Imorgon ska jag dit igen.. fast då ska jag nog plocka upp varor, de är också lite spännande. Då kommer alla tanter med sina kundvagnar å vill ha hjälp att hitta något som jag inte ens vet vad det är.. Alternativt att jag inte har en aning om var det står så man får leta igenom hela affären tills man råkar springa på rätt hylla. Tårtbottnarna står vid sylten.. Logiskt?? 

Men sen är jag ledig! =) Både midsommarafton, midsommardagen och annandag midsommar...=) Härligt! Midsommar är en bra högtid! Och i år blir det med extra många vänner! Hoppas hoppas bara att de blir fint väder.. men de är ju ändå midsommar, så man får ju inte förvänta sig för mycket... =P
De där med att hoppa över gärdsgårdar å plocka blommor å va tysta för att drömma om sin blivade make är helt lönlöst, när de är tid att sova på midsommar är man så utmattad så man inte minns ett dugg av vad man drömmer.. Jag å Sanna har testat, flera gånger! =) Iår blir de inget sånt, möjligen en liten blomma under kudden, de är ju ändå midsommar! =)

Ha en underbar midsommar dag och natt! Trottsa regnet och dansa runt majstången, annars blir de ingen riktig sommar i år!

Kramar!!!

Jag är inte skräckslagen över att augusti kommer närmare och närmare, nej då, inte alls...


Nytt boende!

Nu var boendet i framtiden fixat då! Känns skönt, ska bara skriva på ett kontrakt som skulle komma "innom en vecka, eller fjorton dagar om jag har otur" (Spelar de någon roll när kontraktet kommer?! Har nog inte förstått de här riktigt än...=P)
Men fasen va dyrt de är!! Känns rätt surt att lägga massa pengar på att bo i en liten skrubb! Särskilt när man har bott gratis i ett stort hus där man kan springa ut på gården i bara pyamas om man vill.. Jag är ingen lägenhets mäniska.. Kommer vara livrädd att någon "idiot" har glömt att dra ut kontacten till platttången eller lämnat kaffebryggaren igång. Kommer undra vem som kommer hem till mig varje gång någon öppnar sin egen dörr och hur är de med vattnet egentligen? Kan varmvattnet ta slut?
Mitt lilla tillhåll ligger iallafall bara en halvtrappa upp, så jag hoppas på att man kan öppna fönstret och hoppa ut om det skulle börja brinna... Nåde den som står och smygröker utanför mitt fönster!
Ojojoj, hoppas att omställningstiden inte är allt för lång... Ska vänja mig vid att istället för att sätta in pengar på kontot kasta ut dem, på något som man inte ens kan titta på. Betala för någonting som inte blir mitt ändå.. Jösses.. Tur man ska jobba hårt i sommar! =)

Nu ska jag besöka CSN å se om de kanske vill ge mig lite pengar... Man kan ju alltid hoppas! =)

Kramar!!


Morgonpromenad

Imorse klarade jag mig från knasiga humlor och katter/blommkrukor genom fönstert, så vaknade av mig sjäv någongång runt tio, ganska lagom.. =) Solen sken och jag bestämnde mig för att vara lite hurtig och ta mig runt elljusspåret, inte allt för jobbigt om man tar de åt rätt håll.. Jag såg två ekorrar (underbart söta!), ett rådjur, en hackspett, en uggla och en katt.. Japp, man bor ju på landet! Jag skulle vilja se en björn också! Fast då ska man nog sitta i bilen, annars är de kanske lite läskigt...

Tur jag tog den där promenaden imorse, för sen dess har jag då inte gjort nått vettigt alls.. Men man ska vara ledig ibland, särskilt när de är sommar! Jag trivs ganska bra här ute på verandan.. Hoppas bara att datorn inte tar allt för mycket stryk av all pollen... hmm..

Spännande, väldigt spännande va? =)

Men när ni ändå är här kan ni ju få en kram iallafall;

Kram!!!


Dax att röra på sig...

När jag kom hem idag låg de ett brev från Sunne och väntade, jag hade inte kommit in på fotografutbildningen... Nåja, började fundera lite smått på vad man ska göra här hemma ett tag till. Så nu mot kvällen tittade jag till mailen.. Nytt från Norrtälje! Jag har kommit in på reseledarutbildningen!!! =D Ihh!!
Ärligt talat, hur ska det här gå? Kan inte tacka nej, då kommer jag att ångra mig resten av livet.. men ska jag flytta nu?! Shit! Jag har aldrig bott själv!
Jag vill vara med alla mina vänner, min familj, mina missar på min fina ö.. Fast jag vill upptäcka världen också, å det här är en rikktigt bra början. Flyttar inte bara hemifrån utan hoppar på en utbildning som gör att man får komma ut och resa och lära sig en massa nya saker.. De ska nog gå bra! Tar med mig datorn...
Någon som kan komma ner och hjälpa mig att bli vän med folket i klassen.. Jag är lite blyg...

Två och en halv månad kvar på trygga hemmaplan då.. Jag ska njuta av varje sekund så mycket så jag tycker det blir skönt att flytta sen! =)
Men nu ska jag rulla in mig en filt och mysa framför Scrubs utan att tänka ett dugg på framtiden! Ska bara lägga upp ugglebäbisen på Bilddagboken först, om den nu behagar fungera..
Jag ska ju inte upp och städa imorgon så jag kan sitta uppe och titta på rolig tv hela natten om jag vill! =D

Kramar!!


Årets första crusing!

Åh va de är underbart med sommar! Gled nyss in till Mora och tillbaka med Pontiacen.. Sol, varma vindar, en mullrande bil och Gyllene Tider.. åh, jag mår så bra!! Ibland är det tur att lillasyster är så bortskämd så att hon ska ha skjuss överallt...=)

Igår var jag på årets första crusing! *njuter* Fast Orsa hade jäkligt mycke mygg så de gick inte att stå still och titta på bilarna direkt.. Men bortsett från det var det jättenice! Massa massa bilar, varmt och goda vänner... Tyvärr skulle vi åka tillbaka till Mora å gå på krogen.. vi skulle ha stannat i Orsa! Lilla var så fullt med folk så man fick lov att tränga sig runt, vart man än skulle och de spelade kass musik! Men men... de kunde vi ju inte veta i förväg.. Har nog aldrig sett så mycket folk på en krog i Mora förr.. de var så man började fundera om de var något speciellt på G. Men de är väl bara så att folk drar sig ut när de blir varmt. För de var en härlig kväll!!

Oroade mig ganska mycket när vi kröp fram i crusingslingan att jag skulle få motorstopp och bilen inte skulle gå att starta igen, den gör ju så min lilla pärla. Men de gick ganska bra.. men när jag vinkat hej då till Emma och Tobias på natten och hoppade in i bilen igen för att åka hem orkade han inte mer.. *djup suck* Fick ringa in till Emma så de kunde komma ut och rädda mig.. De är tur man har vänner som kan masa sig ut mitt i natten för att putta igång bilen.. *kramas*

Imorgon är det måndag, å vet ni vad? Jag ska inte upp å städa dagis!!! De känns så härligt!! Förmodligen kommer jag inte att tycka riktigt så i slutet av sommaren när bensinen kostar 20kr/litern, men men.. just nu känns det SÅ värt det! =D

Kramar!!

RSS 2.0