Angående pokern..

Niklas hade en intelligent kommentar..
Han påpekade att de var lite konstigt att vi som var oslagbara bara kom trea.. Jag kan hålla med, talar kanske emot sig själv lite...=P Men de var faktiskt så att vi var aströtta och skulle upp till skolan, tillskillnad mot de andra vi spelade mot.. Hade det inte varit läggdax hade jag och Sandy, oslagbara som vi är, kammat hem hela skiten! =D
Så de så! =)

Nu godnatt!



Snälla.. ikväll vore en toppenkväll..
suck...

längtar...

Jag har haft sån jädra tur med mina klassisar här.. Helt underbara!
Men när ja är me dem å busar å skrattar så blir de nästan så man längtar ännu mer..

Ja längtar till Lisa å Nea i Göteborg.. på andra sidan de här landet.. Ja längtar till Emma hemma i Dalarna.. Ja längtar tillbaka till då vi satt i Gregers kök eller soffa hela nätterna och fnissade i vårt lilla gäng. Tänk när vi satt uppe en hel natt och lyssnade på radio för att få höra en speciell låt.. På den tiden var det inte så att man surfade in på youtube inte..=)
Saknar att vara ute å gå å gå å gå med Nea, runt hela ön, men allt bara är så mysigt så man inte känner att man borde bli trött.. Att sitta i min säng å snacka massa skit med Lisa tills klockan är fyra och man verkligen borde sova.. Att få somna i Emmas säng och veta att jag får sova där, trotts att det blir trångt... Fasen! Jag ska inte vara i skolan på en hel vecka, vad gör jag kvar här?!

Jo, framför allt vet jag att jag har massor att plugga.. Inte nog med att vi ska läsa om Sveriges näringsliv och ekonomi (på engelska!) inför ett skapligt viktigt prov.. Har också 38st Roslagssträckor som ska in i huvudet, både på Svenska och Engelska! Ok... vi tänker inte på att det inte kommer att gå.. gör ett försök och hoppas på de bästa...
Förutom plugget händer de ju en massa annat också som man inte vill missa... Med den här klassen behöver man aldrig vara hemma och ha tråkigt i sin ensamhet om man inte vill..=)

Och det är ju snart jul.. Å de är ju skoj om man har råd med lite julklappar då till alla man tycker om.. Tills dess får msn duga och så ska jag leka av mig med vännerna här.. Annars kommer ja ju sakna dem istället, när ja kommer hem.. =)

Vinprovning i skolan idag.. Vi skulle lära oss lite om viner, så att vi kan välja rätt åt våra grupper när vi är ute och är TourManagers sen.. Haha jo visst.. Jag kände så mycket skillnad! =P Tror ja skulle kunna skilja på rött och vitt iallafall..=P

Nåja.. nu får de väl bli natti natt.. Imorgon ska det julpyntas här så gått de går... Mys!! =D


Poker!

Jag glömde ju!
Var med och spelade poker igår kväll.. Topp tre! Inte fy skam! =D 
Hade Sandra med som moraliskt stöd och mentor.. Tillsammans var vi oslagbara! =D

Nästa gång får de passa sig..=)

Riktigt skoj att spela lite igen.. de var ett tag sen nu.. Tänkte på de gammla spelvännerna som lärt mig allt jag kan.. Vilket inte är särskilt mycket.. men ändå, med lite kunskap och mycket tur kan man ta sig långt...;)


Det blir aldrig som man tänkt sig...

Har haft en inneboende här i två nätter. Lisa från klassen pendlar mellan Norrtälje och Västerås varje dag och nu när det var som mest snöväder kände hon att de inte var värt att hoppas på lokaltrafken.. Klokt! Så fick jag sällskap och hjälp att skotta fram bilen.. trevligt! =)

Det kom en hel del snö, på en och samma gång om vi säger.. men nu håller de på att töa bort.. Trist... Egentligen borde jag gå ut och torka av listerna medan de är plusgrader.. Shit va jag kommer att ångra mig när dörrarna har frusit igen och jag ska åka hem...

Men! Den största saken i dagarna har inte varit snön..
Vi har hela hösten värmt oss med tanken på att vi i Januari, den kallaste och mörkaste månaden på året, ska få åka ner till solen och värmen, under vår guideskola i Egypten.. Så kommer vår klasslärare och vår rektor in en morgon.. De talar om att den har blivit flyttad till... hör och häpna..
Danmark!
Alla hamnade i nån slags chock tror jag.. men nu, när den värsta besvikelsen har lagt sig känns det som att det kan bli ganska bra.. Hel pension istället för halv, vilket innebär ett mål mat till, som man dessutom kan äta utan att behöva oroa sig allt för mycket.. Vi får bo i stugor med mer plats istället för mindre hotellrum (förmodligen ingen som städar å bäddar..=/) Vad kan vi tro mer? De är närmare hem till Sverige.. på gott och ont..=P

Vad är väl utsikten över Röda havet när man kan få en slaskig infart i Danmark? =P

Nej men ärligt, jag tror de kommer bli skoj i vilket fall.. Sol och värme blir der förhoppningsvis i sommar! =)

Imorgon är det vinprovning... Kan bli intressant..

Storm!

Såg på nyheterna att det drar in en storm över Uppland.. Visst, det blåser lite å virvlar snö.. men än är det inte mycket till storm här i Norrtälje.. Fast de kan väl komma över natten antar jag, som all den här snön gjorde. Spännande! Bara de inte blir strömavbrott och skit.. Nå sånt är jag inte förberedd på så här i stan.. Har iallafall ställt mobilen på ringning, ifall stereon skulle dö under natten.

Idag har varit en lat och bra söndag. Sov länge, gick upp och bakade lite bröd. Pluggade lite, lagade mat, hade matgäster, å slutade dagen hos Sandra med tv-spel, blåbärspaj och Wallander.. Nice! =)

Så, nu ska jag krypa ner under täcket och invänta stormen.. Kanske ska plocka fram ficklampan ur skåpet också.. man vet ju faktiskt aldrig..

Om jag inte är här på några dagar så vet ni att stormen har tagit internet...

Kramar!!!

Snö! =D

I morse när jag tittade ut genom fönstret var det så sjukt mycket snö! och allt detta hade kommit på några få timmar! igår kväll tittade jag på cykeln och övervägde om jag skulle ställa in den i förådet.. Det sitter en lapp på dörren om att man ska göra det om man inte använder den dagligen, för att underlätta för snöröjarna (inte för att ja fattar varför de ska in å ploga i cykel stället.. men ändå) Jag tänkte iallafall " de är ingen idé än.." ´Trodde inte att det skulle komma två dm snö bara under natten!
Vi pulsade ner till Ica en sväng på dagen.. Lite lätt snöbollskrig och massa stooora flingor som rammlar ner sakta... Härligt! =D
De är så grymt fint ute nu! Lampor som lyser upp snötyngda grenar... Nice nice!

Var hos Madde och åt supergod mat! Fajitas.. kanske..=P Sen var det källarfest och dax för Moobergs..
Vakterna ser hårda och tuffa ut, men nä nä nänänä! Jag vände dock framme vid kassan.. 130:- Inte då! Så är de med våra studentrabatter.. fasen!
De fick bli en apelsin och tidigt isäng istället...

Natti natt!


Nollningen

Igår skulle vi bli nollade och självklart blir man lite nervös.. Har hört läskiga historier om nollning! Men det var lungt, de var snälla mot oss...=)
Vi fick sammlas vid busshållplatsen, fick en namnbindel i pannan och fötterna ihopknutna två och två.. för att ge oss ut och "åka buss" med en reseledare ur RL2..
Sen blev det mat och lekar.. inget farlig alls, bara roligt! =)

Aningens slitet på sina håll i klassen idag.. men ändå.. alla var där! (eller ja, alla som var med på nollningen iallafall..)Jag är impad! Snacka om att våran lärare har pli på oss.. bara att hota med extrauppgifter så kommer alla hur de än mår..=P

Lisa har skaffar en webcam nu! =D Niiiice! Då kan vi prata med varandra på riktigt..=) Bara hon får igång mikrofonen..=P

Kraaam!!


Ingen dålig måndag =)

Idag har varit ledigt från skolan.. Självstudier kallas det visst... Jag har studerat lite, men mesta har jag bara haft det bra. Började dagen med att tvätta all tvätt som gjort att min snygga gröna tvättkorg från IKEA har krachat (får man inte förvänta sig lite kvallite?) Under tiden hade jag sällskap av Madde och mot slutendan Hanna.
När allt var rent och fint (så gott det går i de här maskinerna.. vad är de för fel ärligt talat?!) så åkte vi och lämnade Lillen på verkstaden... Förstår föräldrarnas oro när de ska lämna sina barn på dagis för första gången.. Å de här var dessutom inga förtroende ingivande fröknar som skulle ta emot min lilla bebis... =/ För det första så hittade hon honom inte i registret, men tog emot honom ändå.. Hon frågande inte ens efter mitt namn! Tänk om de skulle behöva fråga något?!
Förstår om ni tycker jag pratar märkligt om min bil, det är ju trotts allt bara en bil.. men.. vi har ett väldigt speciellt förhållande.. man måste prata snällt med honom...=)

Nåja, vi får väl se hur det går.. Känns som att jag kommer få tillbaka honom i precis samma skick som jag lämnade in honom, bara med en saftig liten räkning att betala, för att de överhuvudtaget har tittat på honom.. Men, vi ska inte ta ut något i förskott, väl värt ett försök! Lita på Ford! =D

Efter verkstaden åkte vi med Maddes superbil upp till de stora varuhusorådet och inhandlade lite julstämning..  Det blev juklappspapper, julgardiner och en adventsljusstake.. Mys! =)

Dagen avslutades med Hannas mammas goda lasagne och Sandras smarriga blåbärspaj! =9 Film och god mat i goda vänners lag.. De är ingen dålig måndag det! =)

Snyfft! Vet ni vad som händer medan jag sitter här och skriver hur bra min dag har varit! Jag missar Prison Break! =/ Dåligt avslut på en bra dag... Fasen! Men ok, eftersom resten av dagen har varit så bra, ska jag inte sörja så jättedjupt...
Så går det om man har söndag en måndag... Fasen!

Kramar!!


En lördag som denna...

Idag har varit en bra lördag.. känns ännu bättre när man vet att det i ledighetssynpunkt egentligen bara är fredag idag! =D Imorgon ska jag sova lääänge.. äta frukost i sängen och titta på nått avsnitt Mordkommissionen tror jag..=) Men men, man vet aldrig...

Åkte in till huvudstaden och hittade otroligt nog inte bara vägen till T-centralen utan även upp till stora vänthallen.. testade knepet; "följ strömmen" det gick utmärkt...=) Så satt jag å tittade på folk medan jag väntade.. En liten unge som gång på gång blåste upp en ballong, lät den flyga iväg, blåste upp den.. osv.. En man som hade två mobiltelefoner som det ringde i samtidigt, men som ändå hade det "lite jobbigt just nu" och en dam som ville köpa strumpbyxor på Pressbyrån eftersom de hon hade på sig hade fått en stooor maska.. som inte syntes under kjolkanten, "men det kändes obehagligt"
Sen när Sanna kom åt vi lunch på Kungshallen.. (?) Haha det var två diskare som stod och tittade på oss medan vi packade ihop våra grejjer och ja trodde det var för att de ville ha vår bricka innan de gick och tömde ställen, men när jag gick dit med brickan säger den ena och pekar på den andre, som bara står och ler fånigt; "Han tycker du är vacker" "Tack" säger jag och ler och ger honom brickan, vad annat kan man göra? =P Då fortsätter han; "Seriöst, du är jättevacker, han blir kär!" Jag ler och går...=)
Dagens komplimang...=)

Så går vi och myser lite på stan, tittar i små affärer och skyltfönster, bara driver runt och snackar.. Nice att träffa Sanna lite, det händer inte ofta..=)
På bussen hem filosoferade jag över två saker:
- Vaknar alla busschafförer i Stockholm alltid på fel sida? Eller varför är de så griniga? Noll service känsla! (Däremot var det en kille i kassan på Coop som hade så det räckte till för busschaffören också.. Cred till honom! =))
- Skapligt patetiskt med vuxna par som sitter och smyg super på bussen.. Jösses... Å nu snackar vi inte alkisar utan fullt respektabla vuxna.. (Nope, jag är inte vuxen än.. Idag har jag tex köpt Bamses julkalender =) )

När jag kom hem åt jag lite pannkakor och sen satt jag i Sandras soffa å tittade på kändisar på is, eller va de nu heter, och Sex and the city filmen.. Den var bra! =) Måbra känsla! Lyckligt slut.. sånt är viktigt! =)
Helt igenom bra dag som ni hör..=)
Mycket spännande att veta..=P

Kramar!!


Snälla...


Roslagen del 2

Idag har vi gjort det igen.. Dragit igenom alla de fyra Roslagskommunerna, men den här gången med; mer tempo, roligare guider, mer nervositet och sämre väder.
Vi grejjade de! Vi skulle guida två sträckor var och alla kunde! Vi var så duktiga..=)
Jag tog med klassen på en tidsresa till 1300-talet, utanför en medeltida kyrka.. de sa att den var bra.. Sånt blir jag glad av att höra..=)
Buss sträckan gick inte lika bra, men va fasen.. Tillräckligt bra för att vara första gången!
Den här gången hade jag med mig kameran iallafall. Dock utan minneskort.. Däm! Ni får hänga med på en guidning istället.. nästa gång får vi inte veta vilken sträcka vi ska guida på, vi ska kunna allt! Meeen, vi gläds åt att den här dagen är avklarad ett tag först, så oroar vi oss för nästa sen...

Imorgon är vi inte bara lediga utan det blir komikerkväll på Mobergs igen också..=D Nice nice!
och på lördag ska jag träffa Sanna! =D De händer inte varje dag, de blir riktigt skoj tror jag!
Dessutom är det självstudier på måndag också! Lååång helg! =D
Då ska jag lämna in lillen på verkstaden.. de kommer svida på sparkontot..=/ Men hoppas fasen att han blir bra då!

Avslutade dagen med att laga kötttbullar, potatis och gräddsås och titta på Armagedon med Anna, Hanna och Madde.. Jag har inte sett den förr (ja, jag vet, de är skamligt..=P) De var en riktigt riktigt bra film! Snacka om att ha missat något!
Så fint...=)

Kramas!!

Dood på besök! =D

På torsdagskvällen berättade Lisa att hon skulle komma och hälsa på mig på fredagen! Jag visste att hon skulle komma.. men trodde de skulle vara en vecka senare, så de blev en glad överaskning! =D

Vi åt god mat, pratade en massa om en massa, testade allmänbildningen och shoppade lite julklappar.. Typiskt bra helg! Tyvärr fick hon lov att åka tillbaka...
Vi har självstudier i dag och imorgon, tror jag ska åka å titta på kyrkan jag ska prata om, tror de känns lite bättre då..

Idag när jag skulle ner på biblioteket och susade ner för backen kom det plötsligt en stolpe rakt föröver och jag gjorde en sväng för att slippa dundra in i den.. Istället dundrar jag rätt ner i marken! =/
Aj aj!
Blöttgrus är inte bra att göra skarpa svängar på.. men "Vilken tur jag har.." att jag inte slog i huvudet! Lite öm i armbågen å knät.. annars relativt oskadd.. stoltheten tog den västa smällen...=P

Åh nu måste jag diska.. Tråkigt! Men man mår så bra när de är gjort! =P

Kraaam!!

Tillbaka till studentmaten

Nu är jag tillbaka i Norrtälje igen och har just knaprat i mig kycklingspett, vitlökssås och makaroner.. Blev lite dyster när jag insåg att jag skulle få lov att laga mat själv imorgon.. Då blir de studentmat igen, efter en vecka med mamma å pappas mat. Man blir så lätt bortskämd!

Pappa skickade ett mail från blocket idag.. de var nån snubbe som ville köpa en Escort cab. Men jag ska väl inte sälja min? eller ska jag de? Har insett att jag inte kommer kunna åka nercabbat på ett tag.. ska ju vara borta hela sommaren (ok, de tänker vi så lite som möjligt på än så länge..) Så de hade kanske varit bättre med en bil som det inte regnar in i och som inte får is på insidan av rutorna och dörrarna inte fryser fast på.. Men sälja lillen? =/ Nåväl, vi får väl se...

Nu ska jag börja ladda upp lite bilder för ytterligare 100 gratis, den här gången på www.postfoto.se jag rekomenderar det starkt! Sist jag hade fått hem mina 100 bilder pajjade skivan där hela det gångna året fanns sparat.. Jag är ganska tacksam för de där bilderna kan jag lova..

Har haft det riktigt nice hemma, men nu är det dax att ta tag i vardagslivet igen! =P Idag blir de Skivstång med kondition.. Jag är sååå hurtig när jag är i Norrtälje.. Ni skulle bara veta..=)

Kramar!!!


Alla helgonsdag...

Efter massor av god mat och hallon-blåbärspaj gick jag och mamma till kyrkogården för att titta på alla ljusen.. De är så himmla fint!
Hela kyrkogården lyser och så helt stjärnklart på de! Så mysigt!
Idag ska vi tänka på alla våra helgon.. eller alla de som vi en gång har haft hos oss som inte finns här längre.. Jag är helt övertygad om att Mormor, Morfar och Farfar tillsammans ser till så att jag inte hamnar i allt för stora problem och räddar mig så jag inte ska göra illa mig allt för mycket när jag drullar mig.. Jag tror man har lite makt att göra det när man inte finns här längre.. Samtidigt tror jag på att man föds igen.. Fråga mig inte hur de går ihop.. fast de är sant.. man kanske kan vara lite skyddsängel mendan man väntar på ett passande tillfälle att återfödas...

Blev inget halloween friande iår, men ash.. vi hade fest igår istället.. Var med och överaskade Tobias med uppdrag, resturang och badtunna.. sen blev de spel och massa massa skratt..=) Ibland är de härligt att leva!
Känner att jag verkligen inte vill åka tillbaka till Norrtälje imorgon.. ja skulle kunna stanna..åtminstone en vecka till...

Vet precis vad jag vill göra.. varför kan jag inte få de? Vilken tur jag har... eller?


RSS 2.0