Filosofer

Dagens tips från din reseledare:

Om du får chansen, fråga en Grek vad han tror om livet. De har ju trotts allt tänkandet i sina gener, så man kan förstå att de sitter och filosoferar på små plast stolar i olivlunden/pinjeskogen.


------------------------------------------------------------------------------------------------------

Igår fick jag berättat för mig att när man blir 27 år (Frågade om det gällde exakt när man fyllde 27 men det kunde vara annorlunda om man kom från Sverige och Grekland, men över lag gällde 27år) då kommer man till insikt och förstår att man inte är bäst i världen. Fram tills dess så tror man att alla andra är lite dummare än man själv och att ens egna åsikter är det enda rätta, det man gör är det bästa. Sen förstår man att andra människor också kan vara kloka och att man själv kan ha fel ibland.
Det var viktigt att när man kom till den här insikten tog reda på var man hade sina gränser, då skulle man bli lycklig. Man fick inte sätta gränsen för långt fram, men heller inte för långt bak, utan testa exakt var den går! :)

Allt detta fick jag lära mig i en lång utläggning från en långhårig grek som tyckte att Stockholm var paradiset på jorden.. Där ser man! :)
Det handlar inte om var man är någonstanns utan hur man ser på platsen man befinner sig och hur man tänker. Då kan paradiset vara var som helst, även i Stockholm tydligen..

Han skulle åka tillbaka och ville veta när den absolut värsta tiden var så att han skulle få bort sin längtan dit.. :) Hade varit där tre gånger tidigare och älskade det mer och mer för varje gång.
Jag sa att han skulle åka i början av november när det bara regnar och alla är lite bittra över att sommaren har tagit slut och bilrutorna börjar frysa på morgonen..


*suck*

Dagens tips från din reseledare:

Sängarna i Grekland är hårda och det existerar inga bäddmadrasser. Har du problem med ryggen bör du fundera på om kanske en spa-resa i Sverige är ett bättre alternativ. Eller helt enkelt bita ihop och njuta av semestern, man vänjer sig efter någon natt.. ;)

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Gårdagens storm har lugnat ner sig och sommaren har kommit tillbaka.. Lite tidigt för höst redan kan jag nog tycka..

Ärligt talat, hur går det till när folk landar på flygplatsen hemma efter en semester utomlands? Har de någon som möter upp dem, tar dem i handen och visar dem till deras tåg-bil-anslutnings flyg?

Känner att mitt tålamod börjar ge vika..
Man ska inte sucka när samma person ringer för tionde gången och frågar exakt samma sak, men igår kunde jag inte låta bli.. Förlåt..

Ash, extra socker kickar för att höja blodsockret och på med leendet så kommer nog orken snart tillbaka! :) Typ nästa vecka när jag lämnar ifrån mig lille herr service..


Sista veckan i augusti..

Dagens tips från din reseledare:

Om du saknar något på ditt hotellrum, som tex en brödkniv -säg till hotellägaren!
I nästan uteslutande alla fall vill ägaren ha nöjda och glada gäster så de fixar lätt fram det ni saknar. En brödkniv är inte speciellt dyrt, men talar ni inte om att det inte finns någon, så kan de inte veta att ni behöver den.
Ser ni inte till ägaren -prata med er reseledare! Vi har telefon nummer till hotellen och kan (oftast) lätt få tag på dem!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon börjar sista veckan i augusti! Vart tog sommaren vägen?? Det har gått så grymt fort, samtidigt som det känns som att det var en evighet sen jag satt och väntade på mina bliviade kolleger på flygplatsen eller vi såg Molivos för första gången..

Vet fortfarande inte säkert exakt när jag kommer hem, men det kan hända att det är mindre än en månad tills jag sitter på flyget hem! I det andra fallet handlar det om liite mer än en månad.. Det är ju ingenting!
Men, jag kan fortfarande ta emot besök! ;)

Håll utkik efter sistaminuten biljetter!!

Håll tummarna för att vi får en transfer utan problem i natt.. vi kan behöva det..



Havet är underbart!!

Nu har vi haft en av greklands största högtider - Maria dagen och den skulle självklart firas! Vi var visserligen upp till kyrkan men skippade lämmeltåget och den kokta oxen. Blev Congas istället.. :)
Eftersom jag vet hur krävande både söndagen och måndagen är så var jag lite skeptisk när min kära kollega kom med förslaget att vi skulle vara där tills de stängde. Kl 05.00. Men slutade ändå med att vi stannade till 04.30, så det var en något sliten jag som släpade mig upp igår morse och idag.. :P
Men det var det värt!
DJen hade tydligen fått låna en skiva av någon Athen-Grek på besök så att han kunde blanda ut sin annars kassa reportoar med några bra låtar och det var fullt med folk! :)
Innan Congas hann vi också med ett besök där halvnakna grekiska dansare hade vattenkrig och slängde folk i poolen.. Som tur var räddade Helenas onda blickar oss från att åka i också.. :)

Idag unnade vi oss ett dopp i havet innan inspirationsmötet.. Så underbart!! Det är över 40grader hela dagarna nu och man vill inte annat än slänga sig i vattnet, så när man äntligen får stoppa hjärnan under ytan är det lycka! :) Imorgon är planen att rymma efter förmiddagsservicen och åka till någon avsides strand.. hoppas att det är genomförbart!
Skona oss från strejker och gnäll.. snälla! :)


Tack men nejtack..

Dagens tips från din reseledare

När du bokar din resa kan du läsa hur lång transfer det är till orten du ska bo på från flygplatsen.
Grekiska öar består mestadels av berg, så står det att transfern är på, säg 1,5 h, kan du räkna med att ni kommer att slingra er fram på smala bergsvägar.
Är du åksjuk har jag tre alternativ - Leta efter en ort med kort transfer - Tag någonting som hjälper mot din åksjuka, eller hyr en bil från flygplatsen och kör på egenhand.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag vet att man inte bör säga nej till jobberbjudanden i dessa kristider, men jag tror nästan att det är viktigare att man inte gör sånt man inte vill.
Fick tillslut en plats till vintern men.. inget som jag skulle trivas med, så nu är planen att åka hem istället!

Ju mer jag tänker på det desstå skönare känns det. Saknar alla där hemma och har ett bröllop att vara med på, så passar inte så bra att ge sig ut i världen. Får bli nya tag till nästa sommar igen istället! :)

Så, hem och söka jobb nu då.. Någon som behöver en guide?
Jag vet en som är ledig.. :)

Här är högsommaren i full gång och det blir bara varmare och varmare. Vad säger ni om härliga 42grader idag kl 11.00.
Mamma och pappa är här och hälsar på! =D
Imorgon är jag ledig så då bär det ut på äventyr med dem.. :)

"Jag kommer hem igen till jul...."


RSS 2.0