Dags att packa!

Shit vilket toppen väder det har varit i helgen! Som om det vore sommar på riktigt.. Har mest varit ute och njutit.. Men idag, lagom till att helgen är slut så har det mulnat på. Det är egentligen ganska bra, för då kan jag vara inne och ta itu med packningen utan att det känns riktigt lika jobbigt.

Har läst ut den nya boken nu också:

I nöd och lust



Boken tar vid där hennes förra; "Lyckan, kärleken och meningen med livet", slutar och hon berättar om sina efterforskningar kring bröllop och äktenskap. Vissa delar av boken kändes bara som att läsa forskningsresultat och det blir lite trist, men så bitvis får vi lite story också och då är det bra igen. Hon är ju väldigt duktig på att skriva!

Betyg: J J j

Jaha, nu går det väl inte att skjuta upp längre.. Dags att börja fylla väskan!

 


Glad påsk!

Blev en riktigt vårig påsk i år!
För ca en vecka sen när jag och mamma var ute och gick hittade vi tussilagos och blåsippor..



Ja, vet att man egentligen inte får plocka dem, men när hela skogen är full känns argumentet att de är fridlysta ganska obefogat..
Några dagar senare var vi ute igen, då hade det kommit vitsippor också! Vårblommans vårblomma..:)


Den buketten blev utökad med Dritbljomer och Skilla också.. :)

Ett annat klart vårtecken när man bor efter den vägen där vi bor är att antalet bilar som passerar gården ökar med flera % vilket innebär att grodorna har börjat leka i Klikkten igen.
Å vad med grodor det är iår! Längesen jag såg så så många där..


Idag har jag varit med Anna, Adam och Per och kikat på alla små påskkärringar på Stoltgården, krattat gården (med mycket bra hjälp) och ätit middag i solen på verandan..
En riktig grekmiddag som upptakt inför sommaren. Avslutades med min nybakade grekiska kaka.. =9



Höll på att glömma det viktigaste! Har fått provåka mammas bil utan tak också! Två gånger! Looove it! :) När jag vinner på Lotto ska jag köpa en egen och ta den med ner till Grekland.. Ska vinna så mycket att det inte är hela världen om någon skulle råka repa den.. (Risken är överhängande på våran ö kan man väl säga.. ;) )

Imorgon ska vi ut på utflykt, hoppas att solen lyser då också!

Ritar klocka..

Idag har jag och mamma varit ute och glidit i finbilen! :) Blev en tur upp till Älvdalen och en sväng genom Mora.. Igår tvättade vi den och gjorde den riktigt fin.. Shit vilken fin bil det är!! Fullländad design!

När vi kom hem kom lille Adam över och vi lekte i solen på verandan. Myys, man kan nästan tro att det är sommar!
Försökte med en låda full med spännande duplo-bitar, tåg, gubbar och grejjer.. Men inte då, efter ett tag knatade han in och hämtade lådan med kritor. Det är bara rita som gäller..
Klocka efter klocka efter klocka efter... ok, ibland kan man få skriva Malin också.. :)
Lille sötnosen får till och med sova över här inatt! Vi har myst med välling och boken om när lilla Findus försvinner och nu sover han sött med apan som huvudkudde..

Bävar lite för när han tycker det är dags att gå upp på morgonen. Kanske bäst att jag också går och sover snart.

En riktigt vårdag! :)

När jag vaknade i morse var det grått och trist ute, men efter nån timme i telefon med Lisa började solen kika fram så då gick jag ut på en promenix..
Det var riktig vår runt om på ön! Myrorna hade vaknat, de mindre vägarna hade nästintill tinat fram, det var massa smältvatten i dikena, en citronfjäril och några nässelfjärilar var ute och fladdrade och framförallt, tussilagon har börjat kika fram!! Visserligen bara tre st. men när de väl har börjat så brukar det gå snabbt..


Inspirerad av all vår hittade jag fram kartongen med sommarkläder. Blir alldeles glad av att se de ljusa klänningarna.. Snaaart så! :)

När jag lagt ut filten på bron och gjort iordning lite lunch att äta i solen kom så klart molnen, men man får vara glad för det lilla man får! :)

Wii!! :)

Shit vad det blåser ute idag! Det är skapligt varmt, men verkligen storm! Taket har blåst av fågelstugan, presseningen låssnat från båten och det knakar och brakar i huset.. Har bara varit ute för att knyta fast presseningen och hämta posten (glömde lägga på fågeltaket) resten av dagen har jag lekt med min nya kompis.. Har döpt honom till Wii-liam..:)
Vi har spelat bowling, åkt wakeboard, tränat baseball och en massa annat skoj.. :) Nu önskar jag mig Donkey Kong, men det kostar över 300:- och det känns lite väl..
Kan vara lite farligt också, med bara sportspel så blir man ju trött tillslut.
Snart kommer lillasyster hem! Hoppas att hon vill leka med Wii-liam tillsammans med mig.. ;)

Nu vill jag sjunga dig milda sånger

Vet inte riktigt vad jag ska tycka om den här boken.. Den är skriven lite märkligt, där huvudpersonerna inte pratar med varandra utan i princip bara berättar saker. Det blir aldrig några reaktioner eller följdfrågor, så det är ganska mycket som man aldrig får veta, men som man man skulle vilja fråga dem om. Ändå är den ganska behagligt på något vis.. Sorglig, men ändå mysig..
Handlar om en ung kvinna och en gammal dam som möts och bearbetar sina historier tillsammans..

Betyg: J J j

Nu kom våran cab hem från lagningen!!! :D Så fort det slutar blåsa ska vi ut och åka, utan tak!! :)


Drömmar

Det är märkligt med drömmar, vad får man allt ifrån?
Nu menar jag inte drömmar om framtiden som man bestämmer själv utan de där märkliga som händer i huvudet när man sover.
Jag gjorde ett arbete i psykologi om drömmar, men ärligt talat minns jag inte alls vad jag kom fram till.. Tror det var något om att man inte vet, att det bara finns en mängd olika teorier.
Under natten som gått har jag tex:
- Varit på ett badhus och blivit bestulen på min nya jacka, körkort och hmm.. något mer som är borta nu..
- Hamnat mitt i en utryckning med massa ambulanser, poliser och brandbilar. Tror det var ett bombattentat med flygplan i Mora.
- Varit på dagis och sett att lillasysters gamla hylla fanns kvar och fått en utskällning av en arg dagisfröken.
- Varit på väg för att ta emot alkoholen som skulle levereras från Ålandsbåten. I hamnen vid Siljan, jajjamen!
- Väntat utanför ett liiitet ångfyllt badrum under en trapp för att lära mig om olivodling där inne..

Allt detta sammanhängande i en och samma dröm..
Det har varit en tuff natt! ;) Jobbigast var att någon hade snott mitt körkort! Och inte nog med det, när jag försökte använda det som ursäkt för att slippa köra en av bilarna som skulle hämta smuggelspriten så fick jag låna en kopia på en killes körkort. "Ach, det är ingen som märker något ändå!"

Vad försöker mitt undermedvetna säga mig och bearbeta??

RSS 2.0