Första och andra etappen

Har nu tagit mig hela vägen till Athen och väntar på nästa flyg. Fyra timmar är ju ingenting att fördriva på en flygplats. Hmm..

Firade ankomsten till landet med den goda maten med ett besök på Donken och råkade beställa en plusmeny, ja, ni förstår ju själva.. Nu är jag i alla fall mätt igen!

 

Tåg VS Bil

 

Visst, jag kan köpa att man kan röra mer på sig när man åker tåg (medan man fortfarande åker), att det sägs vara bättre för miljön och att man kan gå på toa när som helst (om man nu skulle vara en sån som går in på en tåg toa), men annars måste väl bilen slå tåget som färdmedel med hästlängder?

Igår skulle det iallafall åkas tåg till Arlanda med byte i Borlänge. Svor bara lite för mig själv när jag insåg att rulltrappan var trasig. Var helt andfådd och slut när jag äntligen kom över på andra sidan. Svor ytterligare lite när jag insåg att de hade sullat med vagnarna igen så platsbiljetterna inte stämde alls. Stor vits med platsbiljett då.

På tal om platsbiljett, hur kan det vara ok att ta extra betalt för dem?

Ärligt talat, drar tåget mer ström om jag har en bestämd plats att sitta på? Skulle tro att det är en dator som sköter utplaceringen också, så lär ju inte vara någon avsevärd större personalkostnad..? Förstår inte riktigt det där, men, det är väl inte meningen heller.

Annars är jag ingen som bryr mig om att gnälla och klaga på SJ. Jag tror inte att de har förseningar med flit, eller att de faktiskt skulle kunna göra något åt dem överhuvudtaget. Igår var jag dessutom på tid. Inga probelm!

 

Tågresan gick ovanligt snabbt och efter att ha väntat lite på transferbussen och beundrat regnbågen checkade in på mitt fin fina hotell. Glatt överraskad, tack för det! Känner mig påkostad! :)

 

 

Blev inte mycket sömn inatt som väntat och var något sliten när klockan startade kvart över tre i morse, men lyckades, trotts överförfriskade Leksandsfan och dyl. ta igen lite sömn på flyget. Vi åkte SAS nyaste flyg, som bara hade varit igång i 14 dagar. (Känns ju betryggande att det är så inkört.. ;) ) I alla fall var det superfint, lät knappt alls från motorerna och hade, om jag inte är helt ute och cyklar mer benutrymmen än jag är van vid.

 

Så, nu sitter jag alltså å väntar på att det ska bli dags att åka sista biten. Bara 2,5h kvar.. Men snart så! :)


Så bär det av igen..

Hade ju egentligen bestämt mig för att vara hemma, men när det visar sig möjligt att göra en kombination av det man vill, då är det ganska omöjligt att tacka nej! :)
Blir tåg till Arlanda i eftermiddag och så en natt på hotell innan flyget går tiiidigt imorgon bitti. Har en känsla av att det inte kommer att bli mycket sömn inatt. Brukar vara tillräckligt jobbigt i vanliga fall och nu finns det ingen som kan väcka mig OM jag skulle försova mig.. Läskigt! ;)
Annars är det helt klart packningen som är värst! Vad kan jag lämna hemma? Vad har jag glömt? Vad kommer jag att vilja ha på mig? I nuläget väger väskan 23kg, precis så mycket som den får.. Inte mycket mer att göra åt saken med andra ord. Men kan ju inte låta bli att fundera ändå.. 
Är helt övertygad att jag kommer att komma på något mer när jag sitter på tåget och det börjar rulla..
Hur som helst, det finns affärer där också!
Bortsett från rädslan att jag ska försova mig och ha glömt något så är det lungt. Ska bli så roligt att komma tillbaka ett tag!
Fina fina Molivos

Så dröjer det inte lång tid tills det är dags att flyga hem igen. Senast dagarna innan midsommar är jag tillbaka! Lagom till det har blivit fin sommar här.. Häärligt! :)
Så har jag fått det där försprånget på solbrännan som jag ganska väl behöver ;)
Ska försöka uppdatera lite ibland (Hoppas hoppas det finns trådlöst nät där jag ska bo!) annars så får ni ha det så bra och njuta av den Svenska våren..
Kramar!!

Nybakat bröd

För att kompensera dagens utgifter belönade jag mig själv med lite hembakat bröd.
Vår nya bakmaskin är fenomenal! Det bästa med den är att skålen är formad så den går ner i diskhon och är lättdiskad. De värsta när man har bakat annars är ju att göra rent degskålen.. Nu är det inga problem! :)
(Märkte dock att den här också gärna hoppar framåt på bänken så om man inte vaktar den störtar den i golvet. Japp, det har hänt.. )
Det blev iallafall morotsbullar. Mumms! =9
Inte helt fel en torsdag som denna..
Gjorde potatis/purjo/morots-soppa till. Inte lika gott, men man kan ju inte bara äta mackor tyvärr.
Hittade receptet här:
http://www.matklubben.se/recept/morotsbullar_46346.html
Varmt, nybakat bröd kan rädda många gråa dagar..
Hörde att snön är påväg tillbaka igen.. Hur många bakslag är vi uppe i nu? Säg att det här är det tredje, nu vill jag ha vår!

Nödvändigt ont..

Tycker mycket bättre om att spara pengar än att använde dem och idag har det varit riktigt illa..
Tandläkaren tillexempel! Så mycket pengar bara för att sitta och plågas i 40min.. Inte roligt! Men ok, fick en "vårstädad" mun (som hon så fint kallade det) för pengarna, så helt bortkastat var det väl inte. 
Är mycket nöjd med mitt byte till privattandläkare, rekomenderas varmt!
Så efter tandläkarn var det bilprovningen.. Skulle bara ombesikta, vilket innebar att han drog i min handbroms, tände dimmljuset och hissade upp bilen för att kika på något under. Tog kanske, ja säg max 10min.. För detta skulle han ha 200:-  
Kan förstå att man får betala lite på första besiktningen som ändå tar lite tid, men nån hejd får det väl vara..?
Hade behövt tanka också, men de får vänta tills på lördag, finns en gräns för hur mycket pengar jag kan bränna på en dag.. :P
Ska bara gå till kopen och köpa en purjolök så får det vara bra sen!
Men, snart kommer Mars-lönen! Det ska bli fint! :)

Sommarkänslor

Ibland blir jag lite tveksam vad jag har gett mig in på egentligen. Hur är en sommar i Sverige om man har tillbringat tre i Grekland?
För det första måste den kännas väldigt kort.. Fem månaders sommar är ganska lagom tycker jag :) och sen det där med att det inte kommer att vara fint väder varje dag, att man inte kan vara säker på att det är fint väder på ens lediga dag..
Men så dyker det upp sånna där saker som man har missat, som jag nästan har glömt bort hur det känns..
Känslan i kroppen när man efter tre år äter ett färskt hallon.. Det är så att man nästan börjar gråta av lycka :) Inser nu att frysta hallon är en helt annan sak! Har inte tänkt på det tidigare..

Och så glädjen man möter en Cadillac -60 på väg till jobbet. Har väl sett en och annan fin bil då och då, men mindes plötsligt hur det är under sommaren, då de dyker upp lite överallt, nyputsade och glänsande i solen..
+ att det finns så många fler här hemma som jag vill dela allt somrigt med! :) 

Saknar redan min greklandsgranne dock! Tänk om man kunde kombinera det bästa av två världar..
Fast just nu känns det långt till sommaren. Snön vräker ner! 
Blev alldeles åksjuk på hemvägen igår av all snö. Hua! Jag gillar snö på vintern, men nu är det dags för vår! Stackars grodorna, de måste ju fått en chock..
Men fästingarna också kan vi hoppas! 



RSS 2.0