Julhelgen i korthet..

Har haft en riktigt bra och händelserik julhelg.
Började bra med fin födelsedagsmiddag för mamma, dan före dopparedan när både storebror och lillasyster kom hem. (Även om syster missade middagen)
Julafton firades som vanligt med grötfrukost, julkrubbe-besök, god mat och julklappsutdelning. Väldigt traditionsenligt, precis som jag vill ha det..:) Falukusinerna och moster var här och så kom Lisa lagom till paketöppningen och kvälls-spelet.
Jag fick så mycket fina julklappar! Tänk va bra det kan bli även om man inte önskar sig något! :) Ingen nämd och ingen glömd, men tack så mycket för allt!
Juldagen är ju stora spelardagen och i år blev det Jons jättespel Talisman.. Tror vi höll på i ca 7 timmar och vi hann ändå inte klart.. Men det var skoj! :)
Så hemvändarkväll på parken förståss! Det är helt klart årets bästa festkväll! Det känns som om man går på gymnasiet igen och istället för att driva runt i korridorerna är alla lite mer piffade och dansar.. Så mycket kända ansikten!
Innan parken var vi hem till Get och hade kalas-förfest för henne och David. Det var riktigt trevligt. Prata lite gamla minnen och äta lakritskola (för mycket men GOTT).
Så skulle vi då hem på kvällen och det var då som äventyret började. Lisa fick sms på dansgolvet om att det var storm så vi var lite förvarnade.. Men blev ändå ganska chockad när vi åkte hem och såg längst vägen vilken förödelse det hade blivit bara på de timmar vi var borta. Det låg träd längst vägen/ut i vägen som ett enda plocke pin och efter att ha vänt två gånger för en telefontråd och ett träd som täckte hela vägen fick vi åka över en rasad flaggstång för att ta oss hem..
Försökte ringa 112 för att tala om hur det såg ut och var träden slitit ner eltrådar.. Det läskigaste var nog att vi inte kom fram till dem fören efter ca 15 min. Tänk om vi hade hamnat under ett träd istället? :/
Väl hemma var det strömavbrott som höll i sig fram till fyra på eftermiddagen (som tur var kom vattnet tillbaka lite tidigare) så Ellens dop fick göras i en strömlös kyrka och med soppa uppvärmd på vedspis och handvispad grädde till kakan.
Jag som inte var så involverad tyckte mest att det gjorde det hela lite mera speciellet och mysigt. Det jobbigaste var väl att inte kunna tvätta av sig gårdagens fest och försöka sminka över den i mörker..;)
Så nu är julhelgen över och snart dags för nyår. Känns som om allt har gått så otroligt fort och intensivt..
Tro om det ska bli något löfte iår..? Ska klura lite på det..

God Jul!

Nu har jag hämtat lillasyster vid tåget och Jon +Nils kom hem tidigare idag, så hela familjen är samlad och jag är redo för julafton.
Ska bara sova en lite stund först..:) (Om det nu går, Nils har nämligen bestämt sig för att vara i vårt rum.. Kan hända att nån ska jaga tår hela natten..) 

God Jul på er! Hoppas att ni får en härlig helg!
Vi hörs när julhelgen är över.. 


Dan före dan före dan före dopparédan..

Nu är det snart dags!
Granen är klädd, paketen på plats (de flesta av dem) knäcken är kokad och julkakor bakade. Imorgon blir en tur in till Mora för att trängas lite i julstressen och fixa det sista finslipet och sen är jag redo! :) 
Eller ja, ska göra lite marsipangodis och lite pepparkakor också, men det får också fixas imorgon. Tror det ska finnas tid till det.. :)
Är det nått jag inte är så är det julstressad.. Har aldrig riktigt förstått det där. Förmodligen för att jag inte har det stora ansvaret för julmaten eller ett jobb att ta hand om samtidigt som jag pysslar med allt. Men ändå! :)
Djupa andetag så kan inte kroppen producera stresshormon.
Mycket användbart i reseledaryrket, funkar säkert på julhandeln också..;)

Jul-mys

Nu är det verkligen juligt och härligt! :)
Har kokat knäck idag (det är helt klart en av de bästa juldofterna, fast det tävlar förstås med många andra) samtidigt som det snöade stora fina flingor..
Lagom tills den var klar fick vi besök av Nea, Erik å Lilla Alice för te-fika.. Mys!
På tal om besök! :)
Hade finbesök från Göteborg i veckan, av en liten eskimå.. :)


Riktigt riktigt trevligt! :)
Jag fick visa upp min fina ö (i sin absolut gråaste utsmyckning), så fikade vi i Mora, hade spelkväll både med Anna å Emma och hälsade på alla djuren i Grönklitt.. Så pratade vi en massa försåss. Det är mycket man går miste om när man inte har träffats på tre månader å så måste vi ju älta sommaren lite också, eller ok ganska mycket.. :)
Förra helgen var det bak-afton hos Lena. Jag var gräddnings-ansvarig. Inte fy skam va? :) Mycket knapelbrö blev de.. (Har också hört ryktas om att Ingrid hade varit hit med en tjockbulle till mig, julfrukosten är räddad! :) )






Har hunnit läsa ut en bok också. Hade ju tänkt att jag skulle lägga upp alla böcker som jag läste ut men kom av mig lite i somras när det inte fanns någon tid att skriva om alla. Men nu har jag tid och har läst ut ännu en bok som jag tänkte tipsa om.. :)



Från vaggan till deadline



Mamma höll på att läsa den när jag kom hem så jag började också läsa lite, så fick jag lov att avsluta det! :)
Har aldrig varit något stort fan av Robert Gustafsson. Hans humor är liksom inte riktigt samma som min.. Men självbiografin var riktigt bra! Både rolig så att man fnissar till ibland och intressant.. Kan tänka mig att om man är fan så är den ännu bättre.
Dessutom får man en inblick i hur det kan vara att vara superkänd skådespelare.
Betyg: J J J J



Ja ni ser. Mys-fika, julbak, julgodis, läsning och långväga besök, precis som det ska vara kring jul! :)

Herrarbeten..


"Dalkarlen (kullan) vill leva och dö i sin födelsebygd.
Nöden driver honom att söka sitt bröd, men aldrig att flytta.
Han vill sätta eget bo på den torva han väntar i arv i Dalarna,
men med den förtjänst han vunnit utom Dalarna.
Han går ur andras tjänst, där han äger i fullt mått sin föda,
för att bli sin egen och svälta."
Nils Bielke 1789


Ja, vad säger man.. Det är mina rötter helt enkelt. :)
Funderar över sommaren..
Något helt annat,
Jag har väldens finaste paketkalender!
Jag kanske nämde det när jag hade fått den? Men nu har jag fått börja öppna den också.. Älska advent!

RSS 2.0