Min årskrönika..

Ibland känns det som att året har gått jättefort och ibland som att massa har hunnit hända.. Tänkte göra en liten årskrönika bakåt i tiden och se vad jag har varit med om..

2010

Januari
Jag och Lisa tar en trip till Wien och jobbar på deras turistmässa tillsammans med en hop greker. En grymt rolig weekend med många strapatser och upptåg.. :)
"Dilli dilli dilli"
I övrigt fortsätter skolan sakta men säkert framåt, vi traglar bland annat oss igenom hela världens geografi så kommer ansökningarna inför sommaren.. Mycket ältande och jämförande innan vi äntligen lyckas få ihop varsin ansökan..:)

Februari
Mest av allt skola, som vi blandar upp med OS-mornar och matlagning.
Två arbetsintervjuer på kort tid och vi får veta var vi ska tillbringa sommaren, om vi nu vill tacka ja..
Så beger vi i Norrtälje familjen oss iväg till London för att leka riktiga turister. Vi hinner med både vaxfigurerna, musikal och turistbuss..


Mars
Mycket tid tillbringas i Stockholm med att åka buss runt runt runt runt.. Men tillslut lyckas jag ta Stockholmsguides certifikatet! :)
Sen åker jag på långweekend till Göteborg och hälsar på Nea och Erik.

April
- Påsken firades med massa fest i Kalix, så långt norrut har jag aldrig varit förr.. :)
- Midsommar med klassen inne i 9ans källare, lite för tidigt, men ändå..
- Skolavslutning från TEC
- Askmoln och flygkaos, skulle det bli buss ner till Grekland? Nejdå när det väl bar iväg mot nya äventyr blev det med flyg..

Maj
Var en otroligt bra månad! Jag gjorde mig hemmastadd på Lesvos, lärde känna nya härliga människor, såg delfiner och stjärnpromenader, tog emot de första gästerna, red åsna, lärde mig köra moppe och badade i Medelhavet.. bla..
Ni hör ju själva.. :)

Juni/Juli/Augusti
Flyter lätt ihop till en enda lång månad, vet inte riktigt när vad hände, bara att det var någon gång under sommaren.. :)
Jag hade besök från Sverige och fick visa upp vår fina ö, badade ännu mer i havet, besökte turkiet, frossade i god mat, gick på konsert och lärde mig mer och mer Grekiska.

September
Sommaren börjar gå mot sitt slut och det är dags att ta beslut om vad man vill göra till vintern. Jag beslutade mig för att söka de riktigt exotiska och spännande ställena och om jag inte fick någon av dem, att åka hem. Något som visade sig vara ett bra beslut.
Vi fortsätter att utforska vår ö och bestiger det högsta berget efter ett mindre äventyr på små grusvägar.

Oktober
Dags att flyga tillbaka till Sverige, både skönt och sorgligt.
Det blir kära återseenden och mycket sönm, en riktigt lat månad..

November
En månad som är helt upp och ner känslomässigt.
Nea och Erik gifte sig och jag var brudtärna, ett riktigt fint bröllop!
Familjen tog en weekend i Göteborg och hälsade på Helena, lillasyster och shoppade på Ullared.
Älskade farmor gick bort.

December
En lung och skön jul och en månad då inte speciellt mycket hände. Har vaktat lille Adam, spelat en massa spel och haft återförening med gamla vänner på Gets kalas.


Även om det fick ett sorgligt slut så har det varit ett bra år med många roliga äventyr! Hoppas att nästa år blir ännu bättre och med en större portion kärlek! ;) Cosmopolitans årsastro säger att jag ska möta kärleken i Mars, får väl lita på dem då.. :)

Tack för det här året och ett riktigt Gott Nytt År till er!!



Så var julen över..

Har haft en riktigt mysig jul med massa god mat, godis och fina julklappar.. Mycket snö utanför fönstret och sällskapsspel.. Precis som jag vill ha den! :)
Men nu var den slut iår igen. Går alltid för fort..

MoraParken på juldagen var grymt skoj!
Synd bara att brandlarmet tog bort ganska mycket av tiden!
Brandlarm och jag går inte speciellt bra ihop.. =/
Kallt som attan var det också! Men, man får väl trösta sig med att det inte brann på riktigt.
Var iallafall bra musik och mycket roligt folk.. Kändes lite som en jättestor studentfest med massa kända ansikten.. Nice nice! :)

Blev rejält chockad också.. Skulle kunna kvala in till en triss reklam "Plötsligt händer det.." Vi kanske skulle ha köpt en lott Dood? ;)
Världen förändras och inte i alla fall till det sämre.. (Tyvärr fortfarande i vissa, men det är ok ändå..)

Idag har jag skrivit de sista orden i min ansökan och imorgon åker de iväg på posten.. Håll tummarna för mig! Spännande!

Imorgon blir det återförening med en hel drös vänner! :)


God Jul!

Bästa utsikten att vakna till på juldagsmorgonen.. Hemma och snö.. :)



Hoppas att ni har en riktigt fin jul!

Kraaam!

Det stora knäcka koket..

Vaknade imorse av att telefonen ringde och insåg när jag sprang för att svara att jag skulle ju vara barnvakt! Fick bli leverans av barnet till dörren.. Men det gick bra det också, jag, Emma, Adam å Nea lekte å busade nästan hela dagen.

När lillen hade gått hem kokade vi knäck och vilket knäckkok sen! :) Hittade ett tips på nätet som revolutionerade knäckkoket för all framtid! Istället för att försöka få ner knäcken i formarna med hjälp av skedar, kleta och välta allt så hamnade smeten helt smärtfritt på plats.
Hällde smeten i en tom sirapsflaska (av den nya fula modellen) och så var det bara att trycka.. :) Helt otroligt! Vi var lite oroliga att det skulle bli för varmt och den skulle smaka plast, men det var inga problem alls! Höll flaskan med fingervantar, annars hade det nog kanske bränts lite.. Allt kom dessutom ut ur flaskan, man kunde ju nästan tror att det skulle kleta fast och inte vilja komma ut.. men inget sånt!
Jag rekomenderar verkligen detta nya sätt att ösa knäck!! :) Som ni kanske förstår..

Nu återstår bara att se hur hård den blir.. Alltid lika spännande!


Möhippa och Lucia

Har varit en rolig helg.. :)

Igår var det dags för möhippa och vi kidnappade kusin och drog ut henne på spännade uppdrag.. Var riktigt skoj! Jag är imponerad över Mora måste jag säga, trodde inte att hon skulle hitta så många som kunde ge henne råd och stötta henne i uppdragen, glatt överraskad! :)

Idag var vi till kyrkan för att kika på lucia. De hade gjort om cermonin helt från tidigare år men det var jättefint! :) Glatt överaskad där också!
Jag älskar lucia firandet(lite märkligt eftersom jag är något rädd för eld) Det kan vara en av våra finaste högtider.. Så mysigt..
Det är synd bara att man har blivit för stor för att vara med själv..
Har varit med i luciatåget ett antal år, framför allt i skolans tåg. Jag fick till och med vara lucia en gång! :) När man går i sexan får man äntligen vara med i omröstningen om vem som ska bli skolans lucia.. Jag vann inte den, men Anna som gjorde det var supersnäll och lät mig vara Lucia på den extra "föreställningen" vi skulle ha för PRO. Jag är tacksam än idag! :)
Är en helt annorlunda känsla att ha en riktigt krona med riktiga ljus, istället för plastkronan med elljus, även om inte det är fy skam heller.. ;)

Finns en jättebra film från när vi är små där jag och Emma ska lussa för farmor och farfar och jag sjunger sång efter sång efter sång med alla verser som finns och lillasyster står bredvid och hänger med så gått hon kan innan hon tröttnar ur och går och sätter sig istället.. :)


Ännu en dag..

Imorgon ska jag försöka att ta itu med framtiden.. Eller egentligen har jag redan börjat, har bara inte gjort det jobbigaste och viktigaste än.. Att fylla i pappren. Har aldrig gillat att fylla i papper om mig själv.. Jag gillar undersökningar och tävlingar då man får sitta och kryssa i olika rutor. Men när det är linjer för fri text och frågorna är "Berätta om dig själv, vilka är dina goda respektiva dåliga egenskaper", så får jag rysningar över hela kroppen och väntar med det in i det längsta.
Men imorgon tror jag att jag är redo! :)

Idag har jag varit barnvakt till min favoritpojke.. :) Vi har dansat, byggt torn, läst saga och ätit russin.. Han är så härlig - inga sura miner och gnäll eller tjat.. :) Så blir man helt varm när han kommer och lägger sig i knät på en eller springer och kramar om benen.. Sötnos!

Har börjat slå in lite julklappar också.. Det är roligt! :)

Just ja, jag lovade er ju mina funderingar över evolutinonen och tårar. Finns säkert nån fin forskning som förklarar det om man googlar, men mina teorier är mer spännande, eller hur? ;)

Är det inte lite konstigt egentligen. När man blir ledsen, riktigt arg, besviken, riktigt lycklig, ja faktiskt i de flesta fallen då riktigt starka känslor är inblandade så börjar det rinna ur ögonen..? Varför? Vad är det bra för?
Alla våra funktioner är härstammar ju från tiden då vi bodde i grottor, eller ännu tidigare.. Så vad hade våra förfäder för nytta av att gråta?
Kanske finns de för att visa de runt omkring oss när vi är ledsna, när vi behöver en tröstande kram. Många är så duktiga på att gömma sina känslor så att det bara är tårarna som avslöjar när de verkligen behöver hjälp..
Är det så att samtidigt som vi konstruerades att kunna gråta så fick vi också en medkänsla för de som gråter.
Är tårarna ett sätt att visa att känslorna är äkta. I en värld där fler och fler ljuger kanske tårarna ska visa när det verkligen är sanning.
Kanske är det för att jag är den uslaste lögnaren som finns (det beror på att jag tycker att det är helt fel att ljuga) men jag kan iallafall inte pressa fram glädjetårar om jag inte är riktigt lycklig, jag kan inte gråta om jag inte är ärligt ledsen och jag kan heller inte låssas skratta tills tårarna sprutar. 
Jag är ledsen, men det är nog mitt starkaste förslag. Vi fick kosten att gråta för att omvärden verkligen skulle se när vi känner något riktigt riktigt mycket..

Om det skulle vara så att jag kommer av mig i skrivandet av ansökningar imorgon så ska jag googla på ämnet å se vad som kommer fram..

Natti natt! 

Vad som händer sen..

"Now most every morning I
Stare out the window and I
Think about where you might be
I've written you letters
That I'd like to send
If you would just send one to me.."

Jag tror att när man dör så återförenas man med alla dem man själv förlorat (jag hoppas iallafall att det är så) och att man då får träffas på något ställe som betyder mycket för en själv..

Jag tror att fasmor sitter på bruni i Björka, med Ivo i knät och berättar för sin pappa om allt härligt hon har varit med om sen han försvann..

Jag tror att hon berättar om alla sina barnbarn som hon har fått, historierna som vi har fått höra så många gånger - Om Jon, som har blivit så lång och ståtlig, trotts att han hade helt runda fötter när han var liten, så hon aldrig trodde att han skulle kunna gå..
- Om Emma, som hon precis som med oss andra, fick följa med till lekis varje morgon och hur de en gång stannade vid en märstack. Det var vår, så myrorna hade inte kommit fram än, men hon ville visa Emma att de kunde locka fram dem om de gav dem något sött. Allt de hade var en... en sån där rosa rund tablett.. (Emser) men det tyckte de om!
- Och om mig, hur liten och söt mun jag hade när jag kom hem från BB, liten och röd, som en rosenknopp. Och att jag var så tyst att hon trodde att jag inte kunde skrika.. och hon blev så glad första gången hon hörde mig skrika innifrån rummet..

Det är fullt av vitsippor, som en stor tjock matta, precis som den våren vi var där och plockade tillsammans. Det är mycket vatten i bäcken, massor! Som det var när hon var liten och hennes mamma tvättade mattor från stenen.
Farfar är inne och kokar kaffe, han har ju trotts allt hört och varit med när mycket av det hände..

Mormor och morfar är nog också där, de visste nog att hon skulle komma och åkte från Mardal för att träffa henne igen. Jag hoppas att hon hälsar till dem från mig! Saknar dem allihopa extra mycket nu..



Men jag tror också att jag har fått ytterligare en skyddsängel som hela tiden finns alldeles intill och ser till så att jag inte hamnar i allt för stora problem.
Jag vet att den skyddsängeln skulle vilja kunna prata med mig och säga till mig att inte gråta över henne, att hon inte är värd det och att det är mycket bättre när jag är glad. Men hon är värd varenda tår! Jag kommer sakna min älskade farmor resten av mitt liv, tills jag också får komma till bruni i Björka, bli bjuden på svartvinbärs saft och krama om henne igen..
Men först ska jag upptäcka världen och skaffa barn och barnbarn så att jag har massa spännande att berätta när det blir min tur.. :)


Jag har funderat över det här med tårar och hur evolutionen tänkte där.. men det får bli i nästa inlägg.. :)



RSS 2.0