Vackert..

Jag ska försöka ge er en bild av hur vackert det är här där jag bor för tillfället..

Solen har just gått ner över ett nästan stilla hav, stor och röd sänktes den långsamt ner i havet precis utanför den lilla hamnen med grekiska fiskebåtar. Nu när solen är borta börjar det sakta mörkna men det är fortfarande en rosa liten strimma över vattnet. Små böljor kommer in mot stranden och cikadorna sjunger i buskarna. Högst upp över alla stenhusen reser sig borgen, upplyst med oranga lampor och undan för undan tänds det i fler och fler fönster nedanför..

Ibland så känns det som att det inte finns på riktigt, att jag har somnat med en sagobok över ansiktet och hamnat i nån av de fina bilderna.. :)

Vi kanske inte har några tailandsstränder och inte heller det klassiska turkosblåa grekiska havet, men det behövs inte för att det ska vara otroligt vackert!

Nu har de öppnat utomhusbion också! Niiiice! :) Hoppas att de bestämmer sig för att visa filmerna på "rätt" dagar!

Flera böcker

Idag har vi haft en riktigt ordentlig regnskur! Så ni hemma i regniga Sverige behöver inte vara så avundsjuka.. (Jag behöver inte tala om att den gick över på 10min och att vi har sol nu igen.. ;) )

Har haft min "lediga" vecka förra veckan och hunnit med att göra lite roliga saker.
Igår var jag och Helena och letade efter ett beryktat vattenfall.. Utan större succé skulle man väl kunna säga. Tillslut hittade vi rätt så pass mycket att vi kunde höra det, men inte för vårt liv förstå hur man skulle kunna ta sig ner till det. Iallafall så blev det en fin lite utflykt.. :)
I onsdags när våra kolleger var på flygplatsen spelade jag och Sebastian beachvolly och badade i solnedgången = livskvallité! :) Vi tog bilder som platsar i vilken resekatalog som helst.. ;)
Igår var det spelkväll på konkurenternas balkong.. Tänk att man kan få en spelkväll även här! :) Saknade alla mina spel från hemma, men yatzy och paketleken är inte fy skam det heller. Jag vann en burk med godis och sololja! :) Eller ok, jag vann inte godiset men jag fick byta till mig det efteråt.. En burk PingvinGodis är mycket värt på en ö som denna..


Tal till min systers bröllop

Tror att man kanske ska ha man och barn för att känna igen sig i den här boken och då är den kanske lite bättre också.. Kändes som en typisk tidsfördrivs bok, händer inte mycket men man läser den ändå för att den är så lättläst..
Handlar om en kvinna med två barn som jobbar hemma med att skriva artiklar och krönikor. Man får vara med under hennes vardag med sjuka barn, alldeles för mycket att göra och alldeles för lite tid.
Betyg: J J j

Vår lilla hemlighet



En riktigt hemsk och tyvärr sann bok om en hemsk uppväxt på Irland. Vet inte riktigt om man kan säga att den är bra.. Men den är bra skriven så man blir illa berörd.. Vilka otroligt hemska människor det finns i världen!

Betyg: J J J


Snabb uppdatering

Ibland är det lite störande med siestan i det här landet. Kan inte göra klart här på kontoret förens jag har ringt ett hotell, men kan inte gärna ringa nu eftersom jag förmodligen kommer att väcka dem då.. Ingen vidare första kontakt, så får vänta till i eftermiddag..
Kan iåförsig vara bra också ibland, då måste jag ju också ta mat paus.. :) *ser knäckebröd med salami framför mig.. mmm*

Men först en liten snabb uppdatering här.

Är väldigt lungt just nu, möter lite gäster men de flesta bara nöjda och glada som vill prata lite bara. Imorgon blir det flygplatsen igen för nya norskar.
Perfekt väder med varmt och skönt även på kvällarna nu.. Härligt! :)

Vi har så otroligt söta kattungar utanför vårt hus!! :) Kan sitta och titta på dem hur länge som helst..

Shoo len



Hittade den här boken precis innan jag flyttade från Pebble beach, så den fick följa med hit. Handlar om ett gäng ungdommar i en förort i Stockholm.
Hemsk bok! Är det så där på riktigt så ska jag absolut inte bo i Stockholm med mina barn när jag får familj! Ush.. Kunde inte riktigt uppskatta den här boken men det kanske var för att det inte var så hög igenkänningsfaktor (Tack och lov!) och så är det en ungdomsbok förståss.. Skriven till stor del på Stockholmsslang..

Betyg: J J

 


Urladdad.. inte UR-laddad..

Så otroligt trött just nu.. Funderar på att lägga mig ner på skrivbordet och ta en powernap medan jag väntar på Helena. Min 30mins siesta avbröts av en norsk dam som ville hyra bil, men lika glad är jag för det! :)

Fredag är Arlanda transfer, tidig morgon, varm transfer och inspirationsmötet på kvällen. Det är skoj, men man blir ganska matt. Så skönt att prata lite ren svenska i bland, även om det går si så där.. "Det kan jag verkligen anbe.. rekomendera(!) er.." Man blir ju lite skadad.
Hade väntat mig en hemsk dag idag och var ganska bitter igår, men nästan helt i onödan. Fast det är sant, hade jag inte varit så bitter igår hade det nog inte gått så bra idag..;)
Ber om ursäkt till dem som det gick ut över..

Så, lördag.. Är väl meningen att att vi ska gå på Congas ikväll, men jag är osäker. I så fall måste jag nog ta den där powenapen på bordet, annars kommer jag att somna i de osynliga sofforna..

Någon tror att det går att lura mig, bra försök, men jag är smartare än så.. Hmm...

 


Kontorsdag..

Blev en oväntad kontorsdag idag, kanske lika bra det, vi har lite att fixa. Ärligt talat vet jag inte riktigt vad jag har åstakommit, men nått måste ha hänt för kontoret ser ut som när jag har jobbat en hel dag.. (Tänk er mitt rum fast med papper och plastfickor istället för kläder och böcker..)

Fördriver lite tid nu innan jag ska ta och hälsa på mr Molivos stars. Takis, Petros.. nått sånt.. Lite olika beroende på vilken dag man pratar med honom. Hmm.. det kanske finns två!?

Vad händer här annars då?
Vi har fått en ny Sakis! Ojoj, lite större och lite tygre än förra året. Vi har avancerat! Blir inte att parkera i några uppförsbackar bara.. Men han är tuff! ;) Rättelse: Vi är tuffa när vi åker på honom! (Om man bortser från äggskalshjälmarna..)

Katt-mamma Margarita har hittat hem och igår kom även lille Spirre på besök! Han var sig lik om man borser från att han blivit tjej! Nåja.. en liten miss..
Så satt det också två små små missbäbisar på trappan när vi kom hem.. Riktiga sötnosar med ögonen lite för tätt ihop! :)

Begravt i glömska



Hittade en riktigt bra tidsfördrivsbok på Pebble beach. Nora Roberts är perfekt när man vill läsa för att bara tänka på något annat. Lättläst, roligt, lite spännande och lite kärlek. Inget nobelpris direkt men nice.. :)

Den här handlade om en f.d barn skådespelerska som när hon blivit vuxen tröttnat på att spela in film och köper sin mormors gamla hus. Hon börjar renovera men störs ideligen av någon som inte vill se huset färdigt..

Betyg: J J J j

Damernas detektivbyrå



Hittade den här också på Pebble beach och eftersom man har hört en hel del om de här böckerna måste jag ju läsa. Inte speciellt imponerad.. mest tidsfördriv..

Handlar om en dam i Afrika som driver en detektivbyrå och man får läsa om de fall hon får att lösa. Dock är alla fall väldigt korta och inte speciellt spännande..

Betyg: J J

Då så, dags att lämna kontoret för idag..


RSS 2.0