Sista veckan på Lesvos..

Dagens tips från din reseledare:

Det är väldigt vackert i Grekland även på hösten så var inte rädda att boka in semestern sent. Tänk bara på att det är just höst vilket innebär att det kan komma regn, det är svalare på kvällarna och solen bränner inte lika mycket.. Packa med en långärmad tröja och Yatzy! :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onsdag

Sista veckan på Lesvos (för iår) och regn..

Inget idealiskt torkväder för all tvätt som skulle tvättas idag.. But it's ok! Behöver väl vänja mig vid regn inför hemkomsten.. ;)
Tror att jag har letat fram alla uniformsdelar och fått dem in i tvättmaskinen. Gästerna får nöja sig med en guide i civila kläder de här sista dagarna.

I måndags eftermiddag åkte jag ner på minisemester till Plomari.
Det är mycket varmare där nere på södra sidan! Speciellt i vattnet!
Medan Helena hade sitt sista inspirationsmöte låg jag på stranden och glassade och sen blev det middag med chefen och CO.

Så igår besteg vi högsta berget med vår lilla åsna. Stelios tyckte att vi skulle vandra men lata som vi har blivit den här säsongen blev det bilen istället. Har avrått gästerna från en speciell väg hela sommaren men fick ändå lov att prova den själva.. ;) Det var jättefint! Men jag står fast vid att man inte bör åka den i första hand.. Tog lite tid skulle man kunna säga och var inte jättebra skyltat.. :P Meen vi kom fram och ändå upp på toppen!
Grymt häftigt!
Dessutom åt vi den mest pitoreska luchen på hela säsongen hos en gammal gammal dam uppe i bergen. Vi stannade på ett litet café och gick in för att fråga om det fanns något att äta.
Självklart! Hon skulle bara gå ut och se om hönorna hade lagt några ägg.. Så fick vi ett litet stekt ägg, bröd och tomat och lite oliver.
Åh, inte att glömma hennes hemlagade ost (dock ingen ni behöver vara avundsjuka på..)

Efter vårt bergsäventyr hamnade vi i Mytilini för lite shopping. Kanske den mest lyckade shoppingrundan iår.. Vi kom dit innan affärerna hade öppnat och skadade oss inte så att vi fick lov att åka hem tidigare.. Hittade kansek inte just det vi skulle, men det är ju pettitesser.. :)

Snart ska jag gå och klippa mig.
Tycker inte om det! ..men man lär väl passa på, är ju ändå halva priset mot hemma.


Så ni inte blir besvikna..

Dagens tips från er reseledare:

Det finns många väskor här i värden som ser ut precis som er.. När ni plockar av den från bagagebandet -titta efter så att det faktiskt är er och inte bara en som är likadan! Samma sak gäller när ni plockar ut den från bussen framme vid hotellet.. Också en bra idé att märka väskan med något speciellt så inte de, som inte ser efter att de får rätt väska, av misstag tar er!

hmm.. det här kanske var ett gammalt tips - men sker fortfarande så tål att upprepas. :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Igår var det sista ankomsten med norskar och på söndag sista danskarna. Sen ska de bara hem.. liite mer än en vecka kvar nu..

Jag hatar att göra folk besvikna, så jag tänkte bara förbereda er lite innan jag kommer hem:

- Jag har inte med mig en massa presenter, max 20kg bagage för 5månader ger inte riktigt utrymme för det tyvärr..
- Jag är inte brun som en pepparkaka trotts en hel sommar i solen..
- Jag har inte hittat någon grekisk man så att vi får gratis semester i Grekland i framtiden..
- Min dialekt och min svenska är ännu mer ödelagd ( ;) ) än vad den var förra året..

Så är det! =)
Men det viktiga är att jag kommer hem.. eller hur? ;)

Nu ska jag hem och äta något så blir det nog en liten promenix..
Älskar att det inte är så brännande varmt längre så att man faktiskt kan vara utomhus även på dagtid..


Sötnos.. :)

Dagens tips från din reseledare:

När resledaren har hotellservice - titta förbi och säg hej.. Hon kan vara ganska ensam och uttråkad.. ;) Tänk att hon faktiskt har gått upp tidigt på morgonen bara för er skull.. :)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Hittar små söta lappar i hela min lägenhet!
Man blir på så bra humör när man ska plocka upp laddaren ur en låda och får ett litet oväntat meddelande om att man är söt.. eller ska laga lite mat och så ligger det en annan liten lapp i stekpannan.. :) Det är vardagslyx på hög nivå!
*Kram*

Igår blev det en lite tur söderut..
Jag och Helena hade roadtrip och besökte ett museum/resturang med tavlor av snäckor!
Så häftigt!!
Det var en man som hade pysslat med det i 50år (påstod han) och shit vilka grejjer! Det var tavlor av den amerikanska örnen/människor/delfiner/byar allt gjort av olika typer av snäckor!
Jag var imponerad! :)

Så hade vi team-middag.. Möjligen den sista för sommaren 2010..
Känns lite vemodigt... 

Två ankomster kvar.. två inspirationsmöten.. fyra turer till flygplatsen och sen heeeeem...

Kanske borde gå ut och få lite sol då..:)

Frågeformulären.. kan inte annat än älska dem

Dagens tips från din reseledare:

Istället för att irritera dig över hur andra resenärer behandlas så kan du prata med reseledaren om det! Med största sannorlikhet kommer du få veta något som ger situationen ett annorlunda ljus.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu har Nea åkt hem igen efter att ha hälsat på mig i en vecka.
Har varit så härligt med besök! :) Mys! :)

Vi var och badade i "vattenfallen". Tufft!! Iskallt, men så fint och härligt!

Helena har också åkt ifrån mig.. :( Som tur var inte för alltid, men ändå..

Jag har nu flygbiljett hela vägen till Arlanda, via Köpenhamn!
Känns riktigt bra! :)


Särskilt efter att ha skummat igenom frågeformulären..

Hade god lust att skriva ett öppet brev till en i*host* som tycker att vi varit så grymma mot några gäster. Säppt av dem i en öde präriestad mitt i natten och bara pekat i vilken rikting de ska gå.
Känns så frustrerande när man gått samma väg, på kullersten i pumps, tre gånger i veckan,i fem månader och några få gånger låtit gästerna gå på egenhand efter att de sagt att de varit på hotellet tidigare och att jag inte behöver gå med dem. "Hela bussen oroade sig och tyckte synd om dessa gäster"
Ja stackare, tillbaka på ett hotell de älskar och därför besökt fem gånger tidigare. Kan inte vara lätt!

För att inte tala om de stackare som vi var i kontakt minst två gånger varje dag, besökte på sjukhuset, erbjöd att komma med på middag, hjälpte att få passet levererat, fixade hemresa åt.. Ja usch, guiderna bryr sig verkligen inte!!
Tänk om den som oroade sig pratade med de berörda gästerna, då kanske de skulle få veta att det sker mycket som de kanske inte ser.
Men det är lungt, påstå att vi inte bryr oss..

"Guiden borde ha informerat om att det var stränga med övervikten på resväskan"
Guiden informerar om detta varje ankomst!
"Gästerna borde lyssna på sin reseledare, alt inte uttala sig"

Kan inte alla de som är nöjda, glada och tacksamma också fylla i formuläret?!
Det är så många som man vinkar hejdå till som tackar och berättar att de har haft en underbar semester. Var är de svaren?!
Såg iallafall ett:
"Reseledarna var väldigt seriösa, hjälpsamma och kom med bra tips vilket gjorde att vi kände att vi fick ut väldigt mycket av semestern"

Tack så mycket!
Resten borstar jag av mig och åker ut för att möta lite härliga gäster igen...

Snart kommer jag hem!! :D


Torsdag utan Oslo

Dagens tips från din reseledare

Om du är sugen på att åka till värmen, bestäm en dag, boka transport till Arlanda och håll dig uppdaterad på hemsidan. I nuläget kostar en ospec resa hit till oss ca 1500:- = I princip ingenting! Resorna med namngivna hotell är inte speciellt mycket dyrare..

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Helena är iväg på Oslo-transfern.. Känns märkligt.. Sitter här utan jobb och utan servicetelefon. Visserligen väldigt skönt! ..men märkligt.

Ska så snart klockan blir åtta åka hem och städa undan de sista så det är fint tills Nea kommer och så hitta på någonting att äta till kvällsmat. Skulle tro att det det blir makaroner, brukar sluta så.. :)
När allt är rent och fint ska jag krypa upp i sängen och titta på en film och bara mysa! Hääärligt!

Hittade ett spännande jobb idag som jag funderar på att söka. Långt bort,  men fortfarande innom Sveriges gränser. Tänkte att om man har svettats hela sommaren så kanske det måste balanseras upp med att man fryser hela vintern.. :) Hmm.. vi får se!

Ah! 2 min kvar..


Äventyr på vespa x2

Dagens tips från din reseledare:

Det finns massor av fina/häftiga platser som man inte tar sig till med lokalbussen. Hyr en bil och upptäck området på egen hand! Är du van att köra vespa är det också ett utmärkt alternativ!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sist jag var ledig var jag och Sakis ute på äventyr tillsammans. (Nej, det är inte min nya pojkvän utan vår vespa. Japp, det är klart att vi har döpt vår vespa! Vi har för övrigt även döpt vår golvmopp, inget märkligt med det..)
Iallafall så packade jag med en frukt, lite vatten och choklad och gav mig ut på upptäcksfärd med kameran i högsta hugg..
De allra flesta vägarna slutade i grusvägar någonstanns uppe i bergen och vi passerade bland annat Molivos soptipp, en jättestor askungen-pumpa och en liten sjö. Helt plötsligt förvanlades vägen från en fin asfaltsväg till en liten uttorkad flodfåra, där vägen lutade i ca 80 grader.. Det var redan för sent att vända om, men vi överlevde, både Sakis och jag..

Nästa dag var dock Sakis väldigt trött och då han trodde att jag skulle ta ut honom på samma strapatser igen så stängde han helt enkelt av sig.. I en nerförsbacke tvärdog motorn och jag stod mitt ute i ingenstanns, på väg på hotellservice.. Desperat ringde jag till Helena som ringde uthyraren. Han lovade att han skulle komma och rädda mig.
Efter ett antal grekiska minuter kommer det en pojk på motorcykel och stannar intill lilla Sakis. Han opererar honom, byter tändstift (det gammla slängde han bara rätt ut i naturen, något som osökt fick mig att tänka på en gubbe i Värmland som letade nya tändstift i gräset.. :)) och försvinner i fjärran..

Jag och Helena har hittat ett ställe där de gör nachos, burritos och allt vad de nu heter. I vilket fall, de har mexicansk mat -värd att kalla mexicansk och guacamole! :) Lycka!
Över den måltiden fick jag också lära mig vad som verkligen menas med en "gästarbetare" -jag är fortfarande i chock.. :)


RSS 2.0