Maskerad och årsmöte..

Lite sliten men det är ok efter en härlig helg! :)
I fredags var riktigt depp-väder men jag och Emma muntrade upp det med att baka färgglada muffins! Jag är mycket impad över vårt resultat måste jag säga!
Våra finfina cupcakes
Så blev det äntligen lördag och maskeraden! Det är alltid med lite delade känslor som det blir dags för något man har längtat efter.. Samtidigt som man är glad över att väntan är över så är det så tråkigt att inte behöva längta längre..
Det var iallafall riktigt roligt! Toppen arrangerat, bra musik, snygga kostymer och rolig stämning.. Allt man kan önska av en maskerad med andra ord.. :)
Är nöjd över hur min konstym blev tillslut.. Ligger en hel del jobb bakom, men det var det värt! (Tack för hjälpen alla inblandade!)
Emma har fixat min fina frisyr! Blev precis som jag hade tänkt mig! (Det händer inte ofta när jag försöker själv)
Idag, efter lite för lite sömn (trotts den extra timmen) bar det av till Borlänge för årsmöte med guideföreningen.. Det var riktigt intressant att vara med på ett riktigt årsmöte, tror inte jag har varit det förr.. Inte ett så seriöst! Vi hade visserligen möten med PAX men.. Ja, kan nöja mig med att säga att de skilde sig lite åt.. ;)
Innan mötet fick vi en guidad tur i Jussi Björling muséet..
Förlåt Borlänge, men er stora kändis är inte allt för spännande ;) Han blev mycket mer spännande när man fick höra det från en guide, men ändå ingen jag känner att jag genast vill läsa mer om. Nu är ju inte opera mitt största intresseområde, kan bero på det också.. Men ändå så var det roligt att gå guidad tur. Tror jag skulle kunna gå guidad tur om vad som helst och tycka det är roligt! :)
Hur som helst så var det roligt att få träffa guiderna.. Som de själva sa, jag drog upp medelåldern en bit, men de verkade vara riktigt härliga personer.. Som vi guider oftast är.. ;)
Nu är jag ännu mera peppad att blir Dalaguide så nu är det hårdplugg som gäller!
Eftersom jag åkte direkt till Borlänge från Emma i morse så hann jag aldrig riktigt göra något åt mitt hår, men riktigt mycket spray i lockarna igår gjorde att jag fortfarande har korkskruvar och upptuperad hårbotten.. Även om lockarna inte ser riktigt så bra ut som igår så att jag har dragit ihop dem med en tofs så är det roligt att se sig själv i spegeln när håret ser helt annorlunda ut.. Man borde kanske variera sig oftare..?
Nu ska jag ta igen lite sömn..

Olika, men bra ändå..


I lördags var det räkfrossa hemma hos Karifaster som avslutades med ett dopp i tunnan.
Det var tre grader i luften och ca 40 i vattnet. I princip fullmåne och stjärnklart med ett grönt norrsken över taken. Till råga på allt så var det något slags fenomen så det var fulllt av stjärnfall. Det sas att det skulle vara 600 i timmen, nu såg i inte alls så många, men ändå en hel del fler än vad man brukar se.
Grymt härligt!

Det fick mig att tänkta på ett annat härligt kvällsdopp. Då var det ca 25 grader i luften och ungefär det samma i vattnet. Solen gick ner utanför Molivos och gjorde att det spegelblanka Medelhavet skiftade i rött och rosa.. Det var också en grymt härlig kväll. Helt annorlunda från lördagskvällen men lika underbar..

Idag har jag gått en prommenix på min bästa ö med Nea och lilla Alice. Det får mig också att må otroligt bra.

Ni hör, jag är en ganska lycklig människa.. :)




..men hemma bäst!

Nu är jag tillbaka på Svensk mark och börjar sakta smälta in i det svenska livet igen. Fick lov att ta en micro-siesta idag (funderar på om det verkligen bara är i de varmare länderna som det behövs?) och fingrarna blev isbitar utomhus, men annars börjar jag nog komma ikapp.

Jag och mamma var in på Maxi för att handla. En märklig upplevelse när man vant sig vid små "supermarkets" på 25 kvadrat meter, som visserligen säljer allt mellan himmel och jord men utan alternativ. Vill man ha sylt, så visst kan man få tag på sylt.. men det finns bara en, möjligen två olika smaker att välja mellan.. Otroligt praktiskt om man har lika svåra beslutssvårigheter som jag, men det har ändå sin charm att stå framför hyllorna i Maxi och välja mellan alla smaker, märken och priser..

Det är så otroligt fint hemma nu. Visserligen är det grått och regn, men gräsmattorna är så gröna att de nästan är självlysande, gula löv singlar ner från träden och vattnet är helt stilla och spegelblankt..

Blev ett spontant äppelpaj's kalas nu på kvällen. Hade slängt ihop en äppelpaj till efterrätt efter att ha längtat hela sommaren (smulpaj är så underbart.. Rabarber, äppel, blåbär..=9) och lagom till vi skulle äta utökades Emma besöket till ett mindre släktkalas. Oväntat men trevligt! :)
När kalaset var över hann och och Emma uppdatera på skvallerfronten, det är viktigt efter fem månaders frånvaro! :)

Jag saknar redan Lesvos och livet där men det är samtidigt otroligt skönt att vara hemma igen. I min egen säng och med vänner och familj så nära inpå att man kan göra spontankalas.

Ibland behöver man byta solen, stranden och Medelhavet mot duntäcke, äppelpaj och släkt..


RSS 2.0