Lite duktig...

Tänkte att jag skulle vara lite duktig idag och åka in till Mora och grejja med lite viktiga saker.. men när jag slirade hem mellan vattenpölarna försvann all motivation.. Ändå har jag varit ganska duktig så här på hemma plan.. Jag har till och med ringt ett samtal! =) Duktigt va..? =P De var inte så läskigt.. skulle visserligen bara boka bowlingbana, men ändå...
När jag hade ringt bowlingen tyckte jag att jag förtjänade ett samtal till telefonbanken...=) Vet ni va dom sa?! Jag hade fått ränta på sparpengarna! En födelsedagspresent! =D (Känns inte så där jättehälsosamt att gilla att ringa till telefonbanken.. men de går väl över när jag flyttar hemifrån...=P)
 
Jag tagit ett steg till i skolsökandet också, det går fort framåt här.. =P
Men de är nyttigt med slappar veckor ibland också, visserligen har jag sånna ganska ofta för tillfäller, men resten av veckan ska jag jobba mer än bara på morgonen... Iallafall torsdag-fredag...=) 

Sen fyller jag ju år! =) Det kan vara nog så ansträngande! =)

Pratar med en kille från USA på myspace som har två Ferraris och en  Porsche.. Å de skriver han som om de vore världens mest naturliga sak... Hade jag fått en Ferrari i present hade jag varit nöjd...=) (En röd godisferarri räknas inte! =P)

Kramar!!


Jag ljuger inte...

- Johanna, tycker du att de är roligt att städa?
- ...nej, inte så roligt.. (Man kan väl ändå inte ljuga för de små barnen)
- *total tystnad och fyra stora ögon tittar upp på mig* ...Men tycker du att det är skoj?!
- Nej.. de är inte så skoj..
- *ännu mera spänd tystnad* (Hur ska jag rädda det här?!)
- ...men de är ju roligt att vara här med er!
- Ja! ( Nu kan de nöjda gå in och tvätta händerna.. pju...)
Bara jag inte chockade dem allt för mycket, jag kanske har krossat en stor vision om att alla vuxna (jag är inte vuxen! .. men kanske i deras ögon...) älskar sina jobb. Men de vet väl själva hur tråkigt det är att plocka upp sina leksaker, eller hur?!

Igår gjorde jag däremot något roligt! Åkte skoter! =) De är så nice! Satt bak på Greger medan vi susade runt uppe i skogen...=) Åh, de är så härligt! =)
Om klimathotet lägger sig och vi får tillbaka våra vintrar, då ska jag köpa mig en skoter!
Men idag töar all snö bort igen, så det känns inte så hoppfullt... En sak som är bra med tö iallafall är att min bil visar sig från sin bästa sida.. stå där å glänser så svart och fin! =) (Oj, så upprörande att jag i ena meningen vill ha bort klimathotet och i den andra berättar hur mycket jag gillar min bil.. jobbigt jobbigt va? =P) Så där så man vill ta av taket på en gång.. men det är snart vår.. jag får vänta tills dess och forsätta svära över att det fryser på på insidan och regnar in, ett tag till.. Allt kommer att vara förlåtet till sommaren!

Kram Kram!

Snöig tisdag

"Snön vräker ner, tidelipom...
allt mer ju mer, tidelipom...
de snöar..."

Nu kommer Januari snön! Äntligen lite riktig vinter! =D
Kan inte förstå de som klagar på att det är kallt och snöigt (Visst kan jag gnälla lite också när bildörrarna har frusit igen, ingen har plogat så man får pulsa till jobbet eller när de blåser isvindar genom alla kläder, men annars...=)) Om det är vinter ska det ju vara vinter, och inte mjäkiga plusgrader och tö...
När jag föddes, för snart 21år sedan var det en klar morgon med -20grader. Tänk er hur fin den natten måste ha varit! Säkert alldeles alldeles stjärnklart och gnistrande.. Så ska en riktig vinter vara!

21år sedan ja.. Det börjar väl bli ganska dax att bli något nu.. bestämma vad man vill jobba med i framtiden, för det ligger förmodligen år av plugg mellan nu och jobbet... Har tänkt söka lite fotoskolor nu, men samtidigt tror jag att jag ska söka något mer.. Hur vet man vad man vill bli?!
Vet mest vad jag inte vill.. men det kommer man inte så långt med;
-Inget meningslöst, måste känna att det  jag gör leder till något... (Inte som att städa dagis, det är rent i nån minut utan att någon ens märker det)
- Inte något enformigt. Även om de  flesta jobb förmodligen blir enformiga i längden så måste det ändå finnas viss variation för att man ska orka gå upp varje morgon. (Inte som att sitta i kassan i en affär på ett litet ställe, även om stamkunderna har sin charm vill man se någon ny, någon gång...)

Nej, de blir nog lite mer googlande bland alla skolor, yrken och utbildningar som finns... Men först ska jag nog tävla i den där godispåse-tävlingen...=)

Kramas!!

Ett myrsteg framåt...

Hahaha! Trodde jag hade lagt in samma text tre gånger, men jag brukar tydligen börja inläggen med "Så var det dax igen..." Fult! =P

Idag har jag iallafall gjort ett litet framsteg i "ta tag i mitt liv" projektet.. Jag har tittat på de där skolornas hemsidor.. de tänker inte lägga ut några ansökningsblanketter än på ett tag, så jag kunde inte göra så mycket mer än att våndas lite över att man fick lov att ha läst Foto B för en av kurserna och att intagningsbilderna till de andra var på människor, dels i sina yrken och dels som "grannar".. Bäst att börja knäppa lite kort på rikitgt tror jag!
Jag skrev faktiskt till S:t Mikaleskolan och frågade om man kunde läsa Foto B på komvux, vore ju faktiskt ganska nice.. även om de känns lite nervöst att bli stoppad i en klass med "riktiga" skolelever.. Men man kan ju fråga iallafall, förmodligen är jag "lite" sent ute. Om det inte går kanske jag ska ta mod till mig och fråga om jag inte kan få vara med en riktig fotograf ett tag, å bara kolla hur han jobbar. Tror att de kan vara både roligt å interssant, så kanske man kan få räkna det som att man har läst Foto B =P
Ska kanske titta lite på vad man mer kan plugga till, jag vet ju faktiskt inte vad jag vill göra... Något roligt, varierat och bra betalt! Något att rekomendera? =)


Kram Kram!


Helt nytt år!

(Blir lite smått irriterad när jag har suttit och skrivit ett långt inlägg å så klarar inte datorn att upptatera så att allt försvinner!)

Så var det dax igen.. vi börjar om på Junuari och ett helt nytt år börjar! 2008... Hoppas det blir ett rikitgt bra år! Har varit så tråkig så jag inte har gett något nyårslöfte.. men har ändå tänkt lite för mig själv att jag ska försöka söka lite skolor iår så att jag kan komma framåt med livet...=P Extra motiverande idag när det var dax att börja städa igen efter ett alldeles för kort juluppehåll... Men det gick bra,, jag ska nog stå ut någon månad till.. Kan inte förstå de som klarar av att vara städare år efter år efter år.. å dessutom på heltid! Var får de sin motivation ifrån?! Vad är de som får dem att orka gå till jobbet varje morgon? De är en gåta...

Nyåret firades in med vänner, spel, massor av god mat, skål och fyrverkerier vid tolvslaget. Inga egna fyrverkerier förstoss, de smäller runt hela ön så det räcker.. Visst är de lite onödigt med alla dessa smällare som skäpar ner och skrämmer djuren, men de är fint också! Ett nyår helt utan skulle bli väldigt väldigt tomt... Min misse var väldigt rädd men hon mår bra idag, så så illa kan det väl inte vara? =P
En rikitgt bra start på det nya året iallafall! Är det inte lite spännande med ett helt nytt tomt år? =) Vem vet vad man ska vara med om 2008? Jag hoppa som sagt massor av skoj, men vem vet? vem vet?

Julen var också mysig.. Tycker visserligen att vi hade kunnat vara lite flera, så de känns lite mindre som en vanlig söndagsmiddag och mer som något speciellt.. men men.. det var mysigt, så det var väl bra ändå...=) Massa fina julklappar fick jag också.. fast jag inte hade önskat mig nästan någonting. Folket omkring mig känner mig ganska bra...=)

Nu är det dubbelavsnitt av Heroes! Nice nice!

Kramar!!

RSS 2.0