Jul jul, strålande jul...

Så var det dax igen då... Granen är klädd, skinkan är grilljerad, knäcken är kokad och paketen är inslagna.. Nu är jag redo att fria jul! =) Rikitgt mysig högtid! Det jobbiga med julen är alla som tjatar om julhets, köphysteri, stress och städning... Varför gnälla?! Man gör det man vill och struntar i resten! Vill man inte köpa julklappar till alla är det väl bara att säga "Jag kommer inte att hinna köpa några paket iår så jag vill inte ha några av er..." Om man nu skulle vara så dum.. det bästa med julklapparna är ju inte att få, det är ju att ge! Att slå in alla paketen och ge det till någon man tycker om...
För mig är det viktigt att det är sig ganska likt, jag tycker inte om variationer och definitivt inte på julen... I så fall ska det ske lite lite i taget...=P

Jag skulle tro att de allra flesta jular i sverige är sig ganska lika.. Min börjar med skinksmörgås för att sen gå till kyrkan och titta på julkrubban, när man kommer hem är det stor frukost med bla tomtegröt.. Sen går jag runt till grannarna och lämnar julklappar, tittar på Neas julgran och äter lite julgodis... =) Så blir det Kalle så klart, knäck, julbord, paket utdelning (då man öppnar så långsamt som möjligt för att inte julen ska ta slut så fort...) Sist blir det fika och pysslande med julklapparna.. Möjligen lite sällskaps spel innan det är dax att krypa till kojs och somna sött...=) Så har det varit många jular jag minns och hoppas att den blir ganska så även i år...=)

På juldagen ska jag, Emma, Emma och Lisa på MoraParken och dansa! Jag tror de kommer bli jätteskoj!


En av de bästa sakerna med julen är väl knäcken? =9 Jag älskar! =)

GodJul till er alla!!!

19 December

Jag kommer ihåg när man var mindre, då var 19 december en ganska speciell dag. Det var ju sista dagen innan man skulle få börja öppna luckorna som började på 2 istället för 1, å de i sin tur betydde att det var väldigt väldigt nära till jul! =)
Känns faktiskt helt ok att det är så nära till jul nu; det är vitt utanför fönstret och alla julklappar är inköpta och klara, så de är bara att njuta av väntan nu.. Det är mysigt på dagis, man märker så väl på barnen att de är spända inför julafton, de är härlig förväntan i luften...=)

Idag har jag varit rikigt duktig och gått och klippt mig.. De är inte särskilt stor skillnad från sist jag klippte mig, men de är ganska stor skillnad från innan jag klippte mig.. om man fattade det där...=P Det var välbehövligt kan jag konstatera iallafall.. å de känns bra.. jag är nöjd..

Efter klippningen bakade jag och lillasyster pepparkakor.. De hör ju faktiskt julen till, även om de bara blev typ tre plåtar... Men så gott är de ju faktskt inte, de är ju själva baket som är viktigt.. Imorgon hade jag tänkt gör muffins med hasselnötskräm i, men nu blev det jobb istället.. Typiskt!

Nu på kvällen har jag varit med dagispersonalen och bowlar och ätit middag. Jag vann! =D Vet inte vad som hade hänt, men av någon annledning lyckades jag slå strike på strike på strike...=D Bra för självförtroendet... Så var det jättegot mat! De måste ha en riktigt bra kock där på bowlingresturangen nu.. Jag rekomenderar!

Nåja.. dax att sova.. Ska ju trotts allt städas i morgon också.. Fast lite Lolo först kanske... Har hittade det här på storebrors dator, å de är lite beroende framkallande... bara en bana till...

image5


Lucia!

"Lusse lelle, lusse lelle... 11nätter före jul"
11 nätter, de är inte särskilt mycket! Snart är det jul... Å vi har fått riktig vinter här på Sollerön! De är så himla härligt! När jag går till jobbet på morgonen är de alldeles tyst och lungt.. man hör lite knaster under skorna och snön glittrar på träden. De är så fint! Jag önskar man kunde spara de här härlig dagarna och plocka fram dom om det skulle vara slask på julafton...



Oj, ska åka å hämta lillasyster nu....


Fredagskväll...

Hur gör man för att visningsbilden ska visas egentligen? Den syns ju om man klickar på "DrullJojo" under där bilden ska vara, men inte på själv riktiga sidan...? Hur gör man?

Nåja.. idag har jag hunnit med både jobb på dagis å på konsum.. Att sitta i kassan måste vara lite som att cykla, jag har inte varit är på jättelänge, ändå gick det av bara farten...=) Tillåmed alla PLU-nummer.. Vad duktig jag är...=) Bara lite små missöden, som att ta 925:- för en gurka... men hon genomskådade mig...=)

Dagens barncitat: (En liten flicka till en av fröknarna)
- Jag tycker att du ser ut som en kille...när du har toffs
- Men killar brukar väl inte ha toffs?
- Jo! Zlatan!
Om man lyssnar får man höra mycket roligt...=) (Dessutom rekomenderar jag www.tjuvlyssnat.se )

Bara pappa å jag hemma idag, han ska kolla på den där utomjordingsfilmen, så de blir ingen Idol, kanske lika bra de, jag hejjar inte på någon av dem ändå.. Tror de får bli lite Backpacker istället.. Här bredvid pappas godisskål..=9

Trevlig helg på er!

Googla ditt namn

Eftersom jag har tillbringat alldeles för mycket tid framför datorn idag började dator fantasin att ta slut och jag drog till med ett säkert kort. Har man inget att göra kan man alltid Goggla sitt namn! =) Det handlar inte alls om att man är ego utan mer att man vill se om det finns något om en själv här ute på internet. Den här gången valde jag att googla bilder på "Jojo".
Ett myckte bra val! Hittade inga bilder på mig.. Vilket faktiskt kändes riktigt bra! Men jag hittade dels några roliga serier som hette tex. "Jojo blir upprörd" Av någon som hette Jojo Falk... Lite roligt...

Men mest kom det upp massor av bilder på den här Jojo:

Det är inte jag, utan den där artisten som jag var irriterad på när jag var yngre, för att hon hade "tagit mitt namn" och sjöng så töntiga sånger...  Jag hoppas att hon är väldigt sminkad och ser ut som stryk när hon vaknar på morgonen...=P
Fast de kanske är ganska bra förresten, om någon som är helt ovetande och googlar för att se hur jag ser ut, å tror att jag ser ut som henne..
Fast jag tycker inte att jag är så ful heller förresten...=)

Vad är de på tv idag? Innan Prison Break förståss...De är spännade nu!
Hmm.. bäst jag går å sappar lite...


Tidsfördriv

Hej hej!

Tänkte att det kunde vara roligt att ha en egen blogg, så jag provar lite... Idag när jag ändå inte har något att göra. Om inte Emma skulle komma och hälsa på hade jag tänkt åka in till Mora och hjälpa till att inventera.. Men när jag kämpade mig hem från jobbet på den, på något konstigt sätt, både hala och slaskiga vägen, kände jag att Mora inte var någon bra idé. Känns som förskylningen ska börja om igen (fick sms av Lisa här om dagen där det stod att kroniskförkylning kunde vara tecken på stress... Skulle kunna vara så, skulle också kunna vara ett tecken på ständig kontakt med nya förkylningsbaciller i kombination med hårt jobb i en iskall, ishall... Oavsett vad det beror på så är jag förkyld, som vanigt...) Dessutom tänkte jag att eftersom jag jobbade igår, när det var söndag, så borde jag vara lite ledig idag, man måste få två dagars helg... Jag gör inventering imorgon istället tror jag...
Kan ju vara roligt att ha ytterligare en sida att gå in på när man avverkat alla de andra.. Varje gång jag är in på intenet kollar jag på:
- Bilddagboken
- Facebook (Kan inte riktigt förstå tjusningen med det än.. men trotts allt måste jag in å se om det har hänt något...)
- Hotmail
- Lunarstorm (väldigt trist nu för tiden, men ändå, man måste kolla...=P)
- Haket (håller på att dö tror jag, lite tråkigt, de borde göra lite reklam!)
- Mixmegapol (Lyssnar på dom varje morgon när jag jobbar, så går in å tittar på morgonens bilder)
Dessutom läser jag några bloggar, tävlar i lite tävlingar och lyssnar på lite musik på youtube.. Så har man fördrivit några timmar... Annars har jag skrivt lite på bilddagboken, men de borde ju vara roligare att ha en riktig blogg...=)

Sitter just nu vid köksbordet å tittar på alla småfåglar som äter mat i fågelhuset. Ser så där jättejuligt och mysigt ut, dessutom snöar det sån där fin snö i stora stora flingor...=)

När jag var liten sa vi att det fanns en tomtefågel. Han brukade sitta ute i fågeltallen (på den tiden hade vi fågeltall istället för fågelhus) och titta in genom fönstret, på så vis höll han koll på om vi var snälla eller inte och sen raporterade han till självaste jultomten! När jag satt här och åt lunch för ett tag sedan kom det en blåmes och satte sig på spröjset på fönstret och tittade rakt in på mig.. Jag tror att det var tomtefågel...=)

Kramas!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0