Snö! =D

Idag har det snöat! =D Så grymt mysigt.. stora fina flingor.. Tyvärr försvann det mesta när de landade på marken och sen blev det regn istället.. Men ändå, vintern är iallafall påväg! =D
Älskar alla årstider, men den här övergången mellan höst och vinter är ganska kass.. Det är för kallt för att räknas som höst och ingen snö, så det kan räknas till vinter.. Men då kommer de här första fina flingorna och livar upp! =D Bara hoppas att det är fint väder när jag ska åka tillbaka till Norrtälje..då har jag ingen lust att halka i snöstorm..

Har just kollat upp vad det var för mystiskt nummer som hade ringt mig idag, när jag (som vanligt) inte hörde mobilen; Norrtälje träningscenter.. Vad kan de vilja lilla mig?! Undra om det är samma sak som Friskis och Svettis, där jag ändå är med.. Men även om det skulle vara det.. vad vill de?! Konstigt konstigt! Fasikens att jag alltid missat de spännade telefonsamtalen...

Nåja... Molly kom och talade om att det är sovdax, så det är väl bäst att lyda..

Natti natt på er!!

Hem ljuva hem...

Efter turistgalan i torsdag hämtade jag upp Lisa på Centralen och på fredagen kom även Anna till mitt lilla tillhåll i Norrtälje.
Vi hade picnic på golvet och gjorde shopping på IKEA i Valbo innan vi rullade in på min kära lilla ö igen... Hemlängtan? Lite, ibland kanske.. Så nu blir jag hemma i en vecka och det ska bli jättenice!
Ska njuta av vännerna, familjen, ön och pappas mat.. Det är så annorlunda här.. Även fast jag trivs i Norrtälje också, men ja tror att jag behöver lite avvänjning, man kan inte bara sluta med något man har levt i under 21år...=)

Måste se till att plugga en massa också! När jag kommer tillbaka till Roslagen ska jag veta allt om det! =P pff.. lycka till! De är bra att jag inte tänker på en massa annat.. Ash.. om jag lägger mig i min 120säng (Japp! Jag har fått en 120säng i mitt rum! =D) och läser lite om Jordanien, så ska jag nog kunna skriva ihop det där luddiga PM1, så kan jag koncentrera mig på Rosalgen resten av veckan... Typ... =)

Kramas!!

SEA-band

Onsdagskväll..
Åh, de är de där läskiga programet om hon som vill bli tjockast i världen.. Helt otroligt! Plötsligt känns det lite bättre att ha varit på spinning idag.. Nyttigt för min kondis.. å inte så fasligt jobbigt när man håller på. Men efteråt.. Helt slut! =P

Glömde ju berätta hur jag överlevde roslagsturen med anteckningar i buss igår.
Finkammade internet här om kvällen efter tips mot åksjuka. De rekomenderades ingefära och så nått som skulle heta "SEA-band" och finnas på apoteket. Värt å prova tänkte jag, säljer dom de på apoteket så borde det ju finnas nån grunt till att det ska funka.
145:- för två små resårband med två plastkulor på! Men ok, jag testar!
För att vara riktigt säker tänkte jag också inleda dagen med en bit ingefära... men fy sjoven! Trodde aldrig att det skulle vara starkt! Munnen började i princip att brinna.. så jag slängde ner den i koppen med te, då försvann det mesta starka och jag kunde ha den i munnen under första delen av resan.

Det funkade riktigt bra! Några små vågor av åksjuka, men i vanliga fall skulle jag ha mått mycket sämre. Kanske hjälper det att ha plastkulor intryckta i handlederna..=P I så fall ska mina armband få följa med mig på alla resor i framtiden! =D

Nu får de bli ett avsnitt Mordkommissionen innan kudden.. natti natt!

Roslagstur "delux"

Idag har vi sett hela Roslagen. 12 timmar tog de.. å då skar de dessutom ner lite under vägen, då de blev för tight med tid.. Om några veckor ska vi kunna guida hela den turen själva.. Tänk dig att du ska prata konstant i 12 timmar.. de är en del att lära in... Meeen.. de ska nog gå bra!
"Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid!"

Åh de var så himmla fint! En helt ny del av Sverige för min del.. på så vis blir de ju ännu svårare att få in i skallen.. men roligt! Det var strålande vädet.. Sol, blå himmel och höstlöv som singlade ner mot marken.. Åh var tror ni jag hade kameran?! Inte med mig iallafall.. Fast de är sant.. när skulle vi ha tid att fota?
Men det där med att det är en ny del, för det första snackar vi inte om granar, tallar och björkar, utan istället lind, bok och poppel.. Medeltidskyrkor med målningar i hela taken, kyrkan hemma är inte gammal...=P Å de är ju inte så att de har en kyrka från medeltiden, de är en i varje by! Å så massor av Vallonbruk.. Små mysiga vita hus, som nästan såg nertryckta ut i marken.. Så himmla synd att vi skulle göra allt de här på bara en dag, hade kunnat stanna mycket längre på alla ställen!
Å de här små skärgårdsstäderna.. de ser inte ut som att de är på riktigt.. mer som att man går runt i en film. Grymt mysigt! =D´
De enda stället jag har sett förut och har lite bakgrundsinfo om är Waxholm, å när vi gick ur där i hamnen kände jag hur glad mormor skulle ha blivit om jag hade kunnat ringa till henne å tala om att jag ska lära mig guida där, i hennes paradis.. =*) När de börjar bli jobbigt med att trycka in all fakta ska jag tänka på mormor och lägga lägg på de där lilla extra!
Jag förstår varför hon höll mig hårt i handen och grät när vi åkte in i Waxholm sista gången.. De är en helt annan plats än hemma, hon lämnade havet för att flytta upp i skogen.. De är underbart hemma, men det är en helt annan värld! Tänk vad kärleken kan få en att klara av...
saknar dig.. om jag får Waxholmsbiten ska jag göra så du tittar ner på mig och blir stolt...

Hösten är underbar! Tänk på de, å tro inte på folk som säger att den är deppig! Regn är mysigt, då kan man mysa innomhus å titta ut.. På nätterna blir de mörkt igen å stjärnorna kommer fram...=) Å om solen skulle skina kan ni alltid kolla in Roslagen!


Fredagskväll...

Låg å tittade på Hells Kitchen igår kväll. Vet inte om det var känslan av utmattning eller att våran lärare har pratat så mycket om service, men jag fick sån grym lust att jobba! Gå in i köket å busa med kockarna å springa ut till alla trevliga gäster med god mat..
Tror att det kommer bli jätteroligt att jobba som reseledare! Måste vara som att vara servitris, bara att man springer över större område och med en strålande sol ovanför! =)
Åh så utan maten och kockarna då... =/
Grymt taggad!!

Samtidigt är jag heeelt slut.. Kroppen brottas mot nån bacill tror jag..=/
Blir nog att ligga i sängen och ladda om i helgen.. Å så borde jag masa mig ner till biblioteket å låna nån bok om Penningbyslott, om de inte vore en så lååång uppförsbacke på hemvägen.. Vi får se.. 

På måndag blir de studiebesök på Arlanda, coolt!
Å tisdag bussresa i Roslagen, då ska vi både anteckna allt guiderna säger, titta på vad de gör för bra och dåliga saker, se vad vi åker förbi, kolla klockan om vi håller tiden och knapra på en ingefärsknöl så jag inte blir illamående.. De blir en intensiv dag... =P

Nu ska jag vila ut framför idol!
Tänk om man hade en påse godis...

Kramar!!!

Feber?

Tur att det är Heroes.. Känner mig ganska kass.. ni vet så där förstadiet till att bli sjuk.. De mesta känns mest besvärligt. Man halvfryser fast det inte är kallt å vill varken sova eller vara vaken... Ska koka mig en stor kopp te nu å mysa ner under tjockaste filten!
Hoppas på att det inte är feber utan bara lite utmattning. Håller på med ett grupparbetet som aldrig vill bli klart, å ändå borde det inte vara något problem alls.. Men imorgon är det slutgiltiga, då får de banne mig vara nog!

Torsdag, då är det bara fredagen kvar..

Kramas!!

Sällskap?

Så, nu är jag trött på att bo ensam..
Vad har det gått, två månader? Jösses..
De är så tråkigt.. Jag vill ha någon att komentera tv-programmen, planera mat, äta frukost och diska med.. Även fast det blir dubbelt så mycket disk så har man ändå någon som sköljer och att kasta skum på, så de blir iallafall lite roligt.. =)Någon som fnissar när gröten kokar över i mikron och suckar när jag slänger korvskivorna på golvet.. två gånger.. Hur fasen pallar man det här?

De är så trååååkigt... =/

Ja, alltså, skolan är jättebra och klasskompisarna supermysiga.. Å jag känner mig hemma i mitt lilla rum, de är bara de där med att vara ensam hemma varje kväll.. De är trist!
Vem ska äta upp andra hälften av popcornpåsen liksom? suck....

 


Plugghelg? =P

Den här helgen var avsatt för plugg.. tänkte att jag kanske skulle se till att få alla de där grejjerna gjorda.. Å visst.. jag är klar med min del av grupparbetet, men resten då? Vad hände? =P

På fredagen efter skivstången hamnade jag framför datorn/tvn och tänkte.. nej fasen, jag ska ju plugga hela dagen imorgon, så idag kan jag ta det lungt med gott samvete.. Men sen när jag vaknade på lördagen, råkade jag slå igång tvn för att vakna till.. De var ett delfinprogram, min gamla delfin-gen vaknade till liv och jag fastnade..
Spännande faktiskt, man hade hittat på ett sätt så att delfinerna kunde "prata" med mäniskorna.. Å tala om vad de ville ha för fisk..=P När det var slut gjorde jag en rundzappning och hamnade i Scrubs..=D Å så till frukosten fick jag ju bara looov att titta på Mordkommissionen...

Å så hade halva dan gått.. Shit! Jag måste ju åka och handla en pressening innan de stänger.. Å så blev de ett par stövlar.. Jag har letat så länge, å när jag äntligen hittar ett par jag gillar å som är sköna, då måste jag ju slå till...=P När jag kom tillbaka hade det råkat blivit tvätt-tid och de är ju en massa bestyr med de också..
Seen slog jag mig ner och pluggade..
Vid elva nånting började jag känna mig skapligt klar med Norrtäljes natur och funderade om jag skulle övergår till landskapet.. så skriver Sandra på MSN
"Jojo, släpp plugget och häng med och dansa istället!"
Tittar ner på mina myskläder.. på data skärmen... men så tänker jag; Ja! Vad fasen.. byter om å slänger på lite mascara å så blir de Mobergs å dans resten av natten...=)

Idag då vaknade jag halv tolv å då har ju i princip hela dagen gått.. tittar klart på avsnittet av MRK jag började se när jag kom hem natten innan, äter frukost.. pratar lite på msn.. bakar en kladdkaka (För att fira Gustavsson som fyller år! Grattis!! =D ) Tänker.. fasen.. skulle jag plugga?
Slipar lite på naturen igen å tänker, va fasen.. nu får de duga!

Så det slutade med prat och massa gott hemma hos Hanna.. Ja har så mysiga klasskompisar! =)

Ska väl försöka sova, imorgon blir de full rulle igen då Åsa är tillbaka! =) Men som sagt, jag sov till halv tolv i morse, så jag är inte speciellt trött...

Natti natt!!

Prov storlek XL

Ställde klockan imorse för att läsa på till provet (Halv studiedag, sen skulle vi till skolan och skriva prov klockan ett) men när jag hade ätit frukost och läst ett halvt häfte tänkte jag: Va fasen.. de är ju flera timmar kvar.. och somnade om igen..=) Vi hade grytm mycket att läsa in, dessutom på engelska =/ men jag kände mig ändå ganska nöjd med mitt plugg när jag satte mig i skolan.. 1 X 2 frågor även denna gång.. men grr va arg jag blir när det är frågor som vi varken har gått igenom eller går att hitta svaren på i våra miljoner häften! Morr!!
Nåja, får väl se hur det går.. förutom de frågorna som inte skulle varit med så gjorde jag misstaget att bläddra förbi sidorna med flygplatskoder, tänkte; "kan ju knappast menas att någon mänsklig varelse kan få in det här i huvudet på en vecka"  Dumt, dumt av mig! Så där missade jag nog några poäng..  Meeen.. får gå som de går..

När provet var färdigkryssat tog jag cykeln ner på stan för att leta efter en frisör.. Så nu är jag nyklippt.. jag talar om de, för de syns i vanlig ordning inte.. =P Men de går väl inte att göra så himla mycket med mitt hår heller..
När de var färdigklippt öste regnet ner och jag tamapade hem det fortaste jag bara kunde för att snabbt byta om och åka och lyfta lite skivstång..=)

Helgen blir plugg å plugg.. Kommun arbetet ska bli klart å jag får inte ge upp förens de är gjort!
Önska mig lycka till... =P

Kramas!!

kryssning

Ok, jag borde verkligen verkligen läsa de där häftena vi har prov om på fredag.. men ni vet.. Måste bara varva ner lite och känna efter hur nice det är att vara tillbaka på fast mark igen!

Har varit ute på kryssning med Birka Paradise med skolan.. Studieresa ni vet..? Jo visst, vi fick en kort presentation av båten på eftermiddagen när vi kom (samtidigt som vi drack vår välkomstdrink) och idag har vi gått visning på båten.. men ni vet... De här är en konstig skola, jag kanske har sagt det förr.. de är en konstig skola.. Den är bra! Men.. inte riktigt så där skolig.. om ni fattar vad ja menar...
Men men.. det var riktigt skoj! =D Blev sugen att jobba så där.. Tänk va roligt att stå i baren på en sån där båt! =) Dessutom berättade han att de hade grymt bra lön (å då nämde han inte ens driksen.. som förmodligen är enorm!)  och jobbade varannan vecka.. Men så är det ju på en båt, så de skulle nog inte gå..

På vår tur på båten idag fick vi titta på de olika typerna av hytter.. De finns lite mer nice än de där trånga skrubbarna där man fäller ner sängarna från väggen (vänta lite! En chans att slänga in lite plugg! *bläddrar bland papprena* hmm.. "Murphy: a bed that folds into the wall when not in use")
Vad sägs tillexempel om etage-sviten där man har två badrum, varav ett med bubbelbad, dubbelsäng, soffa, och jordens fönster rakt framåt i båten.. Skapligt coolt! Våran hytt var faktiskt också riktigt fin.. Liten, men fin!


Kolla liksom! Den kostade "bara" runt 6000:- men tänk va coolt!
Dom som heter "Paradise deluxe" var också riktigt nice! En sån hade jag kunna tänkt mig att bo i...=) Å dom var inte så där grymt dyra.. Runt 1000:-
Dessutom fick vi gå upp på "bryggan" där kapten sitter och styr båten! Jädrigt fränt! Tyvärr var jag så åksjuk där uppe så jag mest stod och höll mig i väggen å försökte få allt att sluta snurra.. Men, jag hann se att det var häftigt!  Inte alla som får komma upp dit...=)

Så, förutom min stund av illamående (som inte berodde på bakfylla, även om fröken kanske trodde de, eftersom hon dessutom råkade gå förbi precis när jag hällde mitt glas juise över mig på middagen, hon känner ju inte DrullJojo...) så var de en rolig resa!
Haha Hanna vann en drinkbiljett när hon trodde att löpspåret uppe på däck var 5km långt! De var hon värd! =P De skulle innebära att båten var 2,5km lång, nog att den var stor men...

Nä, nu ni! Plugga får de bli! Med stöd av min stora toblerone...=9

Kramar!! 


RSS 2.0