Mera snö..

Nu ska det ju vara vår! Vad hände?!
När jag vaknade i morse var det helt vitt igen och öste ner.. Jag vill ha vår nu! Jag vill hinna se Sverige iallafall lite grönt innan jag åker.. och framför allt, jag vill åka cab!

Nu har jag också läst ut den här mode boken:

Hypnositören



Förstår varför den har blivit så poppis. Spännande och välskriven! Men grymt obehaglig.. Brukar inte läsa kriminalromaner men de olästa böckerna här hemma börjar ta slut och så har jag hört så mycket bra om den här så tänkte att den kunde få en chans..

Handlar som alla andra deckare om ett mord och en massa händelser runtomkring. Huvudpersonen är en hypnositör..
Hade tyckte att det vore ganska spännande att bli hypnoserad! Fast jag vet inte riktigt vad man skulle komma fram till i mitt fall.. hmm.. Läste iåförsig en bok förr om någon som hypnoserade så man kom tillbaka till tidigare liv. Det vore fränt!! :)

Är svårt att sätta betyg på den här. Det är ju inte så att man blir välmående av den direkt, samtidigt som man inte kan sluta läsa..

Betyg: J J J j

Tre och en halv får det bli.. :)

Har just kommit tillbaka från tandläkaren. Det gick bra.. En stor eloge till privattandläkaren! Lite skillnad från folktandvården!
På torsdag ska jag tillbaka och plocka bort en gammal lagning och borra lite under den.. Ajaj.. Men det blir nog bra, den har stört mig sen de satte in den, så lär ju inte bli värre! ;)

Så fick jag se mina visdomständer på röntgenbilderna! Kändes lite som att kika på ultraljud.. :) Titta på något som ligger där inne och bara väntar på att få komma ut..:)


Vårvindarna

Har varit superfint väder flera dagar nu.. om man bortser från att det blåser storm! Det är så att det knakar i hela huset..
Jag vill gå ut!!

Får vara inne och läsa istället, vilket resulterat i att ännu en bok är slut:

Längtans ö

Större delen av berättelsen utspelar sig kring 40-talet på den lilla ön utanför Kreta som användes som kolloni för de spetälska och man får följa en familj som drabbades av, inte bara det hemska ödet att förlora sin mamma på grund av sjukdommen..

Den här rekomenderar jag verkligen! Absolut läsvärd!

Betyg:  J J J J

Hade varit spännande att åka till Kreta å kika på den där ön..

Dock inte så spännande att jag vill byta bort min sommar på Lesvos.. Snaaart bär det av!! :)


Klassträff! :)

Nu är det vår! :)
Idag droppar det inte bara från taken.. snarare forssar! Men det finns ju lite att ta av, så det är lika bra att det tar i rejält!

I helgen har jag hunnit med både Uppsala, Stockholm och Norrtälje.
Klassträffen var super! Tyvärr var vi ju inte så många.. men vi som var där hade skoj! Började på en restaurang och slutade på en bar. Tror att jag aldrig har varit på en bar i Stockholm förr och jag är glatt överaskad! Har alltid trott att de spelar all dålig musik när vi går ut här hemma för att lika dem i storstaden, men där vi var var det faktiskt riktigt bra musik! :)

(Per)- Ja Sandra, Svensson Svennson är ju roligt.. ;)

Efter en god frukost hos familjen Matsson i Lohärad kom mamma, pappa, Jon och Ida och hämtade mig och vi spanade in Norrtälje och fikade lite. Skoj att komma tillbaka lite, det var sig likt.. :)

På söndagen hann vi med lite shopping i Uppsala och jag hittade både en kjol och en klänning inför sommaren! :) Men inga transferskor.. Pumps och mina fötter går inte riktigt ihop..


Ännu en dag..

Mina dagar är fylld av meningsfulla sysselsättningar. Idag har jag tillexlempel.. hmm.. hmm.. Ok, kanske inte just idag! Men de flesta dagar.. tycks!

Imorgon ska jag iallafall ut och röra lite på mig! Det vankas klassträff i Stockholm! :) Ska blir riktigt nice! Så blir det en tur till Norrtälje över natten.
Roligt att återse den lilla staden en stund igen. Kanske till och med kan klämma in ett besök på Flygfyren, vågar nästan hävda att det är den bästa ICA i Sverige och vem vill missa den? ;)

Tog med mig lite semeltårta och gick över till grannen för fika medan mamma sov. Måste fylla på min Adam dos innan det är dags att åka..
Man vet att det är ett härligt barn när han, då man väcker honom efter middasluren, inte blir varken ledsen eller arg utan direkt skiner upp i sitt härligaste leende och utbrister "Jojo!!".
Sötnos! :)

Min svanskota gör fortfarande ont.. 

I övrigt har jag kommit till insikt igen.. Min hjärna - Jag 0-1! Ha!

Fjällsemester!

Har just kommit hem från en helt fantastisk fjällsemester. Shit va jag har haft det bra!
Strålande sol och blå himmel, fint före, god mat, gott sällskap - Ja, ni hör ju själva! :)

Har åkt längdskidor igen, var fleera år sedan sist och måste säga att jag har blivit mycket fegare i nedförsbackarna sen då. (Svanskotan säger att det var klokt) 
Men det var roligt! :) Kan bero lite på våfflorna med hjordronsylt och spraygrädde men inte helt.. :)

Så var vi upp i slalombacken också så klart! Har aldrig åkt i riktiga fjällen förr, vilken upplevelse! När man kommer upp på toppen och bergen bara fortsätter, helt orörda, bort i horisonten..

Igår kväll kikade vi på Melodifestivalen, jag är en av de "fjortisar" som tycker att rätt låt vann! :)
För första gången på väldigt många år..

Stop, don't say that it's impossible
'Cause I know it's possible
Though I know you never look my way
I can say, you will one day
I can say, you will one day



Valkyriorna

Så var den senaste Paulo Coelho boken slut..

Valkyriorna



Den här boken handlar om Paulos egna erfarenheter av när han och hans fru ger sig ut i öknen tillsammans för att han ska lära sig att se och prata med sin skyddsängel.
Jag gillar hans böcker på något vis, även fast de är i lite väl flummiga laget för mig ibland, men jag tycker om att det kommer små visdommar med jämna mellanrum. Dock var inte det här en av de bättre böckerna, lite för mycket predikan..

Men jag tycker om att den handlar om skyddsänglar, för jag tror verkligen på dem och kommer ihåg att jag har gjort det från att jag var liten. Vet inte alls vad det kommer ifrån men kanske är det så enkelt att jag har litat på den fina barnsången som var på mitt favvoband..

lalaloo lalaloo vid din bädd står en ängel, han följer dig vart du gå.. Lala lo Lala lo hur än lyckan sig vänder..

Nått sånt.. :)

Betyg: J J

Vet inte om det är lite snålt på sätt å vis, men nej.. den var inte så bra att den förtjänar mer..

Nu frukost!




M e.v = Mora efter Vasaloppet

Så var det över igen då, Vasaloppscirkusen i Mora. Så otroligt farcinerade att lilla Mora kan explodera totalt och så, bara över en natt, övergå till sitt vanliga jag..

I veckan när jag åkte genom stan kändes det som att jag bodde i en storstad. I vanliga fall då man passerar vid åtta tiden så ligger Mora öde. Kanske att man möter någon bil, kanske.
Nu var det nästa bilkö, folk som gick längst vägen och på övergångställena, storbildsskärmar med reklam och mycket mer ljus överallt. Trodde nästan att jag hade hamnat fel! :)
Idag var jag, Lisa och Alex in igen.. Det vanliga Mora är tillbaka kan vi väl säga. Lite rester av tälten och en avbruten hejja-flagga är allt som vittnar om att det bara igår var "the place to be" med tv-sändning och hela kittet. ;)
Känns trygt! Hade jag velat ha bilköer och trängsel hade jag ju bosatt mig i Stockholm istället..;) En vecka om året duger bra!
Men det är en bra vecka! Det kan man inte neka till.. :) Gör att det äntligen händer lite även här! :)

Det mycket bekvämare att köra bil i Mora nu när turisterna har dragit sig tillbaka. De vet helt enkelt inte hur man kör här!
Vi brukar tex blinka i rondellerna för att visa vart vi ska.. Vet inte hur det funkar i resten av Sverige, men tydligen inte så. Så höll jag på att bli påkörd av ett bilhjul i lördags! Shit.. Som tur var bestämde det sig för att svänga ner i diket.. :)

Idag har jag varit duktig och klippt mig!
Hör inte till favoritsyslorna kan jag väl påstå, men nu är det gjort och det blev helt ok faktiskt. :)

Ännu en bok..

Märks det att jag har för lite att göra? ;)
Har läst ut ännu en bok, inte för att den var speciellt tung och svårläst, men ändå. Finns ju de som aldrig hinner läsa säger de..
Jag är inte en av dem.. :)

Förbjuden frukt



Lisa hade fått den här boken i present och tyckte att jag skulle läsa den. Inte för att den var överdrivet bra och spännande utan för att den var ganska mysig och en typisk Jojo bok.. Nått sånt! :)
Hon har alldeles rätt (som vanligt!) Det var en väldigt mysig bok, även om den inte var översvallande bra. Perfekt att läsa för att slappna av och försvinna från verkligheten ett tag.

Lite svårt att beskriva handligen.. Men är iallafall om en kvinna som bor i ett hus med en magisk trädgård och allt som börjar hända i hennes liv när hennes syster kommer hem..
Ändå är den inte så overklig som det kan låta när man säger det så.. ;)

Hursom helst, ett bra och mysigt tidsfördriv.

Betyg: J J J


Nu ska jag ta med mig kameran och gå ut i solen en sväng!

Lyssnar på Dolly Parton..
Here you come agen...


Hmm...

En lång och rastlös dag idag..
Suck..
Tur att Lisa ringde så jag fick prata av mig lite! :)

Så har jag ju varit barnvakt också! Så några timmar roligt under dagen! :)
Vi har ritat massor - många månar och många siffror/bokstäver, så har vi åkt spark/pulka och läst en massa böcker. Myspojke!
Nu har han lärt sig att jag är både Jojo och Johanna, mest Jojo i spegeln och Johanna live..;)

Egentligen skulle jag ju kunna utnyttja de här dagarna till att plugga lite inför sommaren. Var väl så jag hade tänkt dessutom, men måste säga att jag är lite för ofokuserad för det. Men igår lärde jag mig allt som går om oliver och olivträd, alltid något! Nu ska jag bara lära mig att tycka om dem också.. En sak i taget!


Nana na na naa.. na na na na naaa...

Horoskop

Jag tycker att det är ganska häftigt med horoskop. Inte de som står i dagstidningarna om vad som ska hända nästa dag. Det är ju en lyckträff de få gånger de passar in på vad som faktiskt händer - Om man inte tolkar väldigt långsökt.

Jag syftar på de som beskriver de olika stjärntecknen. Vet inte hur det är med er, men jag är en typisk stenbock!
Så här skriver de bland annat om oss stenbockar på en sida: 

Stenbocken har god organisations- och planeringsförmåga. Stenbocken är metodisk och målmedveten, ansvarskännande och plikttrogen. En klippa för arbetsgivaren. I relationer och samarbete är Stenbocken lojal, principfast och pålitlig. En god vän att luta sig mot. Stenbocken står alltid med båda fötterna på jorden och håller sina löften.

Planeten Saturnus styr över tecknet. Det gör Stenbocken prestationsinriktad och en smula allvarsam. Stenbocken lämnar inget åt slumpen utan går alltid metodiskt tillväga. Nödvändiga förändringar ska vara väl genomtänkta. Stenbocken föredrar planering och struktur, framför impulsivitet och alltför djärva chanstagningar. Stenbocken är känd för att vara bestämd och envis, i det närmaste orubblig i sina åsikter.

Den som är präglad av detta jordtecken är konsekvent i sitt agerande och sätter upp långsiktiga mål. Stenbocken värdesätter stabilitet och trygghet, och strävar långsamt framåt. Självständiga roller, förknippade med ansvar passar denna disciplinerade natur. Ambitiösa Stenbocken är inte den som ger upp i första taget. Uthållighet och tålamod finns i stora mått och en längtan efter att ”åstadkomma något” i tillvaron. En strävsam och effektiv arbetsmyra som skapar sig en god ekonomi och en trygg plattform.

Integriteten är stark och Stenbocken har ofta en behärskad, distanserad läggning. Ett stort kontrollbehov är utmärkande. Och skulle något, trots noggranna förberedelser, gå snett, har Stenbocken alltid en reservplan!

Jag tycker att det är en ganska bra beskrivning av mig.. :)
Hur kan det komma sig? Spelar det så stor roll vilken tid på året vi är födda för att forma vem vi blir? Det känns ju mer vettigt att det skulle handla om vilket år man är född och vad som händer i världen och inte vad det är för årstid.
Ganska häftigt.. :)

RSS 2.0