Så börjar Juli...

Shit vad tiden går fort! Sista Juni redan!

Åkte i ilfart till Kalloni för att registrera simkortet till mobilen, ca 1h innan det var för sent.. Pjuuu! Annars så är jag ute i god tid.. ;)
Extra mamma Bettina sa till mig i telefon igår.. "Men Johanna! Vad sa jag till dig i början! Att du skulle göra det på en gång så att det inte blir stressigt sen!"
Hursomhelst, nu är det gjort och jag har skrivit på papper på Grekiska.. Farligt, undra vad jag har lovat nu..;)

Igår var vi på bion i Molivos och såg "Prince of Persia". Helt ok film.. Passade alldeles utmärkt att se en sen kväll i grekland med stjärnorna som tak och borgen upplyst i bakgrunden.. MYS! :)

Midsommar har ju varit också.. Själva midsommarafton var jag och Helena på en av favoritresturangerna och åt god middag (+ blev lite arga på polisen, men grekland är grekland och nu är det löst.. ;)) Så midsommardagen hade vi grillkväll utanför vårt hus och lärde Danskarna hur det går till när man dansar runt majstången. (Som fick ersättas av en stol med en bucket blommor på..) Riktigt trevligt! Inte som hemma förståss.. men man får ju inte allt här i världen.

På fredag kommer Lisa hit!! :D Om vi inte är för modiga och alla biljetter försvinner i ett naffs! men än så länge har vi is i magen.. :)

Nu ska jag hem å sova lite!! Om nu telefonen håller sig lugnt.. vi får se, men det är planen!

Kraaaaaam!!

Härligt liv! :)

Ibland så är det mer tydligt än annars att man har världens bästa jobb. Konstigt nog oftast på den lediga tiden och inte när man jobbar, men hur som helst.. :)

Här om natten tog jag och Helena bilen, en varsin rulle Mentos och en påse med körsbär och körde ut på grusvägen mellan Eftalou och Skala Sikaminia. Efter att ha bränt fötterna lite där den varma källan rinner ut i havet parkerade vi mitt ute i mörkret och klättrade upp på taket. Så låg vi där och filosoferade om livet, åt körsbär och tittade på stjärnorna.
- Titta ett stjärnfall!!
- Var?!
- Där! Titta!
- Ah.. de är nog inget stjärnfall, snarare en... stjärnprommenad! :)

Hög mysfaktor på de!

Igår hade vi semesterdag, eller iallafall jag som var ledig.. Sovmorgon, stranden, korvstroganoff, powerwalk och nattbad i poolen med en frisk annanasjuice! Hääärligt!

Kan fortfarande inte smälta att mamma har köpt min drömbil.. Jag är i chock..
Men härligt för henne.. kanske jag kan låna den "någon gång" när jag kommer hem! ;) Spara lite sol tills dess så man kan ta av taket! Japp, de är en cab!
..shit.. *chockad*

De så varmt så att man smälter bort!

Trött!

Natten till idag var jag uppe och tog emot lite norskar och imorse var det nya Svenskar. Där emellan klämde jag in tre timmars sömn. Lite för lite..
Shit va trött jag var på bussen! Gungar lite rogivande och det är helt tyst.. som gjort för att man ska somna! Kände liksom hur hjärnan stängde av sig själv med jämna mellanrum så jag fick gnugga ögonen och röra på mig så gått det går i guidesätet för att inte somna..
Så när vi äntligen kom hem och hade stoppat i oss lite mat var det soooova! Så grymt nice! Sov som ett litet barn tills det var dags att gå upp och göra sig iordning för inspirationsmötet..
och imorgon är jag ledig! Då ska det sovas mer!! :D

Nu har vi det riktigt varmt igen! 38grader sa termometern idag, så förmodligen blir de kanske ett bad imorgon också.. :) I år blir jag faktiskt inte mobbad för att jag inte är brun, men skadar väl inte att få lite sol iallafall.. Då kanske de inte syns så väl heller om jag står och sover på flygplatsen..;)


Kåda??

Helt ärligt, tuggummi med smak av kåda?!?
Jag kan acceptera att folk dricker vin som smakar tallkottar, men tuggummi? Och när de nu finns, vem köper?!

Dagens lärdom: Ta aldrig emot tuggummi av en grek!

Igår tog vi en tripp till huvudstaden för shopping. Jag är verklien ett hopplöst fall.. drev förmodligen expiditerna i skoaffären till vansinne men som kompensation köpte Helena tre par.. :) Försöker verkligen att hitta ett par fina skor som jag kan ha till klänning men nä.. Blir flippflopps och gypaskor några veckor till.

Man skulle kunna säga att vår lilla tripp inte riktigt blev som det var tänkt.

Ett av våra mål var att registrera våra sim-kort så att vi får fortsätta använda dem, men det visade sig att man behöver ha passet för att fixa det. Nope, körkort funkar inte! Why oh why behövs passnummer för att anmäla en telefon? Men oki oki..

Nästa uppdrag lyckades dock! Hittade både SIXT kontoret och deras garage och nu har vi en stereo som funkar på första försöket! :)
Så tänkte vi gå och titta på arkeologiska museét - stängt! Helena pratade med en gubbe genom grinden som talade om att det alltid var stängt på måndagar och hon försökte få honom att inse att det inte var måndag utan tisdag.. Tillslut kom de fram att det var för sent på dagen också.. typiskt! Tog en tur och badade fötterna vid frihetsgudinnan istället..
Så när vi fått tillbaka bilen åkte vi för att kika på den gamla teatern men när vi väl hittade dit.. (vi är så att säga proffs på små vägar som slutar i ingenstanns) - Stängt! Efter att ha gått runt och kikat in över staketet insåg vi att det inte var en så stor förlust. Inte mycket att se så att säga.

Så skulle det bli shopping men istället hamnade vi hos slaktaren med en påse frysta ärtor och en bränd vad.

Gårdagens lärdom: Om du ska ta dig förbi en parkerad motorcykel, gå inte för nära!

Inte jag som är skadad den här gången, men jag känner smärtan ändå, fy attna va ont!!

Slutligen skulle vi handla upp ett litet föråd på Lidel.. - Stängt!

Nåja, what to do.. 
Ju mindre mat vi har hemma destå mer restaurang! :)
Irrade oss hem genom småbyarna och avslutade med en macka på Dodo's.. =9


Borta?!

Det där hålet som sänder in saker i den andra dimensionen finns inte bara hemma utan har även spårats till Lesvos.. Fasen! Hittils har den lyckats sluka två väldigt viktiga saker!
Min mobilladdare och mina solglasögon..

Det lättaste sättet att få sakerna att återvända brukar vara att be pappa leta efter dem, men de funkar ju inte här! What to do re?!
Inte för att solglasögonen behövs i nuläget, meeen..

Grått och trist väder och telefonen ringer och ringer. Kul.. Skitkul..

Hjälp mig hålla tummarna för att det finns en riktigt duktig låssmed i Mytilini!

Snälla snälla snälla!!

Sötnosar! :)

Se vilka sötnosar jag har att busa med på hotellservicen! :) Den nedre ska dock flytta till Holland snart.. Stackare..
Fick förfrågan om jag ville ha den andra.. Svårt att säga nej där, men jag inser mina begränsningar.. :)



Hur söta de än är nu så kommer de att växa upp till två stora varelser som tar upp hela sängen på nätterna och ska ut och gå varje morgon i alla väder.. Ingen bra idé!


Saker man saknar..

Om man bortser från alla mäniskor man saknar från hemma så är det en del saker/ätbart som jag gärna skulle vilja ha som är lite svårt att få tag på här nere..

- Hårdbröd!! Hur kommer det sig att Grekerna inte äter hårdbröd? Jag är säker på att de skulle gilla det om de provade.. Tänk så underbart med en Falurågrut med hushållsost och rökt skinka.. mmm...

- Fil.. De finns mängder med olika sorters yogurt men ingen fil. Är det något konstigt med fil?

- Täcke.. Jag kan nästan begripa (bara nästan) att man sover med bara ett lakan när det är riktigt riktigt varmt.. men kan man inte uttrusta lägenheterna med påslakan så att den som ska bo där kan välja om man vill stoppa filten i eller inte..

- Dusch som man ställer in hur varmt vatten man vill ha på istället för att man ska ägna tio minuter åt att försöka få till rätt temperatur efter varje gång man stängt av.

- Vettiga tvkanaler! Grekisk tv är inte gjord för att man ska ligga hemma och vara sjuk. På en stor del av kanalerna har vi debatt vilket innebär att rutan är uppdelad i minst tre delar och grekerna pratar i mun på varandra. Övrigt utbud är tv-shop och brittisksåpa.. Föresten! Jag glömde nästan! Svartvit grekisk film.. :)

Hmm.. vad har vi mer? Eller snarare inte har.. De kommer nog att dyka upp mer.. :) Annars så är jag ganska bra på att anpassa mig till nya länder och kulturer.. ;)

I natt har vi tydligen haft spöregn och åska (jag sov..) men när jag öppnade dörren var det strålande sol och blå himmel. Härligt! :) Nu kommer molnen tillbaka dock, men jag gillar att vara på en ö där man inte vet precis hur vädret kommer att se ut de kommande 4 månaderna. :) Kanske tråkigt för de som betalar för att komma hit i en vecka.. men det behövs faktiskt lite regn också ibland..

Hade just besök av några som "inte fått någon introduktion.." Okii.. men fråga mig nått då så ska jag introdusera er nu.. Inte? ok.. strunta i det då! Skriv de på frågeformuläret vet jag! Gnäll lite.. Men jag lovar er, ni hade inte velat träffa mig i måndags.. *suck*

Nu snart dags att dra sig hemåt och lösa lite problem.. :)


Back on track..

Efter total utslagning i en och en halv dag börjar jag vakna till liv igen.. Och JA jag dricker nog med vatten men jag fick nå virus ändå.. er mirakelmedicin vatten hjälper tydligen inte mot ALLT, som man kan tro så som alla tjatar.. ;)

Nu ska vi springa hem å slänga in tvätten innan de börjar regna.. kommer nog en längre uppdatering imorgon!

Ha de fint!

Kraaam!!

RSS 2.0