Trygghet

Följde med Nea till Falun och hjälpte henne packa lite.
Tre kökslådor och en pyssellåda tror jag att jag kom upp i, så vi hann med ganska mycket annat också.. Löste korsord, man måste ju ta paus från allt packande ibland, och när man slår in glas och grejjer så stöter man på lite korsord i tidningarna.. Så såg vi två filmer och åt rabarberkräm. Mumms! Snacka om ett uns sommar och ett uns barndom i samma måltid! :)

En av filmerna var en stor besvikelse! Två och en halv timmar lång och olyckligt slut, inte ok! När man har sett film så länge så vill man ju ändå att det ska sluta lyckligt! Vissa skulle säkert säga att det gjorde det, men inte jag! Missnöjd.. Men den var tydligen baserad på en verklig händelse och verkligheten är väl inte alltid lycklig antar jag..

Det är så härligt avslappnande att umgås med någon som man är så lik.. Man behöver inte anstränga sig ett dugg utan kan vara precis som man är och säga precis det man vill.
Behövde den avslappningen en stund..
Fick lite att tänka på strax innan jag åkte..
Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Alla dessa beslut!!

Återkommer om detta senare..


Guldbaggar..




När jag tittar på guldbaggegalan så känner jag lite sug efter att stå på scen igen.
Känns lite tråkigt att jag har lämnat det bakom mig. Även om jag inte hade en så lovande karriär så att jag en dag skulle fått stå på guldbaggescenen..
Men helt illa var det inte. Vi har ju faktiskt fått stipendium på flera tusen, spelat in film och varit på turné. Det är inte alla teatergrupper (framför allt inte utan vuxna ledare) som gjort det! :) Men det har PAX! :)

Fast helt lämnat skådespelar yrket har jag nog ändå inte gjort. Många gånger tycker jag att vi som reseledare borde vara värda en guldbagge också.
När man, efter två timmars sömn, hungrig och med vätskebrist, står framför en grupp och spelar att man är världens lyckligaste och gladaste människa.
Då man håller masken stenhårt för att inte börja skratta när man får höra de mest märkliga problemen. Eller biter ihop för att inte visa hur sårad eller arg man blir då någon skriker och ger en skulden för något man inte har ett dugg att göra med..
Då man får en fråga man inte har en aning om svaret på och improviserar fram ett svar som inte på långa vägar är ett svar på just den frågan men ändå gjort gästen nöjd och glad.
Vi är mångfasetterade också och kan byta från två roller på ett litet kick! Vi kan ställa upp i rollen som uppslagsverk, doktor, vinexpert, karta, slav, städare.. för att bara nämna några!

Visst är vi väl värda ett pris iallafall? ;)

Missförstå inte det här nu och tro att vi alltid spelar teater.. Större delen av tiden är jag faktiskt ärligt förstående, lycklig eller lessen å någons vägnar.
Men det händer att man måste plocka fram skådespelaren ibland.. Det händer..
Skillnaden är att man inte får några applåder för sina insatser. ;)

Även om vi inte får applåder och guldbaggar så gillar jag mitt nya yrke!
Precis som hon känner i.. hmm.. vad är det för film nu igen? Iallafall, det känns som att man vill hålla på med något yrke där man skapar något, något där man känner att man gör något och lämnar spår.
I kassan på Konsum eller då jag sopade golv, gick bara dagarna och det märktes ingen skillnad då dagen var slut.. Det är annorlunda om man är skådis. Då blir det en film som folk kan plocka fram en grå dag och titta på hur många gånger som helst..
Som reseledare då? Jo, men faktiskt! Jag har blivit upplärd att vi skapar upplevelser och minnen. Det stämmer väl? Även om det inte är något specifikt som man kan ta på, så bidrar vi faktiskt till att folk har något att tänka tillbaka på en regnig dag.
Även om inte alla tar hjälp av sin reseledare så behövs vi.. Det är mycket viktigt jobb bakom som inte syns.. :)

 

Födelsedagen!

Har varit en härlig födelsedag!

Började med frukost på säng och paket i morse och sen blev det tårtkalas som avslutades med spel, mycket bra! :)

Så var man 24år då, ska försöka komma ihåg det om någon frågar. Det är egentligen inte speciellt mycket. Det hinner visserligen hända mycket på den tiden, men i det stora hela är det ju trots allt bara några år.. Eller hur? :)

Fick veta att vi skulle få svar på ansökningarna mycket snart.. Allldeles för snart! Hur kommer det sig att de helt plötsligt går på bara en vecka när det annars, när man vill att det ska gå fort, tar fleeera veckor?
Vad ska jag göra då? Skulle så gärna vilja få svar från de andra först..
Hmmm..

Tårtbak

Idag har jag bakat en egen tårtbotten till morgondagens tårta :) Gick ganska bra faktiskt, även om det var mycket finare innan jag tog ut den ur ugnen.. Men, jag tror att det duger. Blir ett lager istället för två i tårtan bara.. inte hela världen.. :)

Sen tog jag sparken till Koopen, hade planerat in det efter baket, för säkerhetsskull. Snön som vräkte ner några minuter på förmiddagen hade räddat sparkföret efter sandningen så det gick fort fort.. :)

Har iallafall betalat in kursavgiften och bokat en tågbiljett ner till Malmö nu. Hem kommer man alltid.. Får se hur bara.. :)
Då återstår att hitta på ett ämne till uppgiften vi skulle förbereda hemma.. hmm hmm..

Nu ska jag gå ut och tömma askhinken och trampa upp ett spår till stegen. Sotardags imorgon!

Fredagskväll!

Har just ätit en smarrig räksallad tillsammans med mamma och pappa. Nu är det "På spåret", mitt favvoprogram.. eller inte!

Fick svar på en ansökan idag! :) De ville att jag skulle komma på utbildningen! :) Synd att det är på andra sidan Sverige bara.. Lite omständigt att ta sig dit! Särskilt när det börjar redan på morgonen, tar ju ett tag att ta sig ner till Skåne härifrån.. Hmm.. får se hur det går att lösa på bästa sätt..

Min och Lisas jobbinsats gick iallafall bra! Lungt och fint utan problem.. :)
Spark är ett utormordentligt färdmedel! :) Hade gått ännu bättre om man hade lite kondition också, men med dagens sparkföre spelade det inte så stor roll..

Har läst komentarerna på SvenskDamtidnings hemsida.. Jösses, att folk orkar! Vad de irriterar sig på så onödiga saker.. Lägg energin på något vettigt istället!
Jag förstod att det var roligt för Moratidningen, något annat att skriva om är hockey och bortsprungna katter men en helsida i expressen var lite oväntat..

Imorgon ska det bli nyårsfirande igen! Jag menar, det är ju fortfarande nytt år!


Spending my time..

Lite lätt uttråkad så har jag börjat pyssla på ett spel.. Det här ska handla om saker som man borde kunna för att det hör till allmänbildningen, men ändå inte.. :) Visst låter det spännande? ;) Och ja, som sagt lite uttråkad..

Men imorgon ska jag få jobba lite igen! Visserligen bara ett litet inryck, men ändå.. Känns skoj!

Har träningsvärk i hela ryggen idag. Skulle kunna vara från min kraftansträngning igår. Gjorde en insats och skottade bort lite snö och körde in ved.. Det sätter sina spår.. :P
Men! Det känns nyttigt.. Skärskilt då det är "Plastikkirurgerna" på tv.. De håller på att fettsuga någon nu.. Huva! Då har jag hellre träningsvärk än måste ta till den där lösningen i framtiden..

Tro om jag ska börja slipa på spelplanen nu då.. Fick just en idé! :)


Bröllop och beslut

Tack Anna och Per för ett riktigt fint bröllop!
Känns lite konstigt att det är över nu, det mesta har kretsat kring bröllop här i grannskapet för alla tror jag.

Började dagen tidigt och följde med bruden till frisören och fick dessutom inte bara en utan två privatfrisörer själv så att jag blev riktigt fin i håret.. :) Hade hedersuppdraget att hämta brudbuketten och sen bar det iväg till fotografen.
Var roligt att se ett riktigt proffs in action. Tror att de fick riktigt fina bröllopsbilder! Adam tyckte inte att det var lika roligt så blev en hel del sjungande också.. "Eeen kuulen natt natt natt.."

När jag hade slängt av brudparet vid kyrkan stressade jag och barnet hem för att slänga på klänningen.. Glömde bara handskarna, så det gick ganska bra ändå..
Så dags för kyrkan.
Det absolut bästa var när prästen hade frågat Per om han tager Anna och Adam ropar från bänken "Jaa, JAA, Jaaa!!"
Sötnos! :)

Brudparet hämtades med häst och vagn och så bar det iväg till parken och fotograferandet började. Hade fått hedersuppdraget att dokumentera alla gästerna i sina fina kläder.. :)
Slutade med 523st bilder, det blev en del med andra ord!

Så blev det god mat, smarrig tårta, mingel och dans. En riktigt bra kväll med andra ord!
Tänkte att jag skulle lägga upp en bild så ni får se hur vi såg ut, men det tyckte inte datorn, så ni får tänka er bara..:)

Och nu har ansökan inför sommaren kommit! Shit..
Man blir ju väldigt lockad, särskilt när man pratar med Helena och hon börjar drömma om glass på Dodos och vår specialsmörgås.
När man börjar minnans bad i Medelhavet, varma kvällar och god mat är beslutet kanske inte så svårt, men om det nu är så att man ska iväg, ska man till samma ställe eller iväg och se något nytt? Tillbaka dit man vet vad man får eller utforska något nytt?
Alla dessa beslut!


En nyårs lista..

Tänkte att så här på nyårsdagen kan man lungt ägna sig åt något så meningsfullt som att fylla i en lista om året som gått.. :)

2010

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Yes! En hel del faktiskt, bland annat kört moppe, ridit åsna och besökt både London och Wien..

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Tror inte att jag gav något nyårslöfte förra året heller. Ska kika om det står något i den riktiga dagboken. Bra löfte om man inte ens minns det.. ;)
Nope, det var inget..

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Om det räknas fast bebisen inte har kommit ut än..?

4. Dog någon som stod dig nära?
Ja.. :|

5.Vilka länder besökte du?
Österike, England och Grekland

6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
En pojk! ;)

7. Vilket/vilka datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
Oj.. speciella datum..? Absolut specifika händelser, men exakt vilka datum minns jag inte.

8. Vad var din största framgång 2010?
Hmm.. Största framgång? Jag har tagit certifikat som Stockholmsguide, det var tufft! Examen med toppbetyg. Jakpot i dragningen av sommardestination och arbetskamrater.. Räknas det som en framgång?

9. Största misstaget?
Misstag? Jag jobbar inte så! ;)

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Fick en hemsk bacill på Lesvos så doktorn kom och klämde lite på mig, men var på benen igen efter någon dag, så den kanske inte räknas. I så fall så nej..

11. Bästa köpet?
Hmm hmm.. Lillasyster blev väldigt glad för sin julklapp, så kanske den? Har inte shoppat så mycket..

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Skulle tro att det var vår weekend i London. Dock värd varenda krona!

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jaa.. Ska man berätta vad också? ;)
Valda delar av sommaren och bebisnyheten!

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
"Ronny, Conny, Bobby men mest Lars" "All I have to give" "Who are you" och den där hemska låten som de spelade heela tiden på Congas.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Större delen av året gladare tror jag, men en del ledsnare också..

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Träffat vännerna.. och badat i havet, man kan aldrig bada för mycket!

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Lyssnat på gnäll i servicetelefonen

18. Hur tillbringar du julen?
Med familjen, god mat och sällskapsspel.

19. Blev du kär i år?
Nope

20. Favoritprogram på TV?
House! :)

21. Bästa boken du läste i år?
Oj, det har blivit en del.. Tro om jag ska skriva ner dem iår?
Men vad kan ha varit förra årets bästa bok? Får nog passa på den.. Vet att jag har läst många som har varit svåra att lägga ifrån sig, men kommer inte på någon specifik just nu.

22. Största musikaliska upptäckten?
Hur häftigt det är att vara på musikal i London!

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Oh shit! Vad önskade jag mig när jag fyllde år? Det var ju länge sen nu.. Jo! Ett diskställ vet jag att jag önskade och fick ;) och biljetter till The Baseballs! Å mina guldörhängen! :)
Annars fick jag nog bara saker som jag ville ha men inte önskat mig, det är så det brukar vara.. Folket i min omgivning vet vad jag blir glad av utan att jag behöver önska mig det! :)

25. Något du önskade dig men inte fick?
De vet jag inte?

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Gick i skolan, sen lagade vi mat hemma hos Hanna å så kom klassen över och åt kladdkaka.. :)

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om jag hade fått behålla farmor så klart!

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Enkel och bekväm

29. Vad fick dig att må bra?
Mina härliga vänner och familj. Ett underbart jobb, nya bekantskaper och äventyr och gamla invanda rutiner.. Och lilla Adam! :)

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Öh? Pass

32. De bästa nya människorna du träffade?
Helena! och Spyros.. :)

33. & till sist - är du nöjd med året?
Absolut! Ett riktigt bra år!

Så, då har jag fått ett tag av det här nya året att gå också.. :) 


RSS 2.0